Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Saturday, August 28, 2010

Menu berbuka dan bersahur aka friendly blogger??

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Rasa sejuk2 je pagi nie...Errrmm...Tapi bila diingatkan ade keje nak kena wat, adehh..keje perlu di bereskan...Hari ini juga perlu disiapkan...huhuhu...

Semalam dan minggu sebelum ni dapat mesej dari akak kat Kluang...Tanya bile nak berbuka puasa kat sana...Terasa 'patah kaki' je nak gerak mana2 sekarang ni...huhuhu..Insyaallah..Aku sampai kalu xder pape hal walaupun 'patah kaki'...Kena kuatkan semangat...Yeahh...Rasa hepi je kan dapat berbuka dengan orang yang disayangi....huhuhu...Orang lain hepi je berbuka dengan orang yang disayangi...Pasti la...Tul tak...

Biasanya apa menu2 untuk berbuka puasa atau pun bersahur?? Persoalan ni mesti sentiasa tertanya2 oleh kita kan...Nak makan itu..Nak makan ini...Boring makan itu...Nak makan yang ini lak....Boleh nak makan apa pun...Yang paling penting jangan membazir...Allah tak suka...Tul tak....

Friendly blogger...Apa perkaitan dengan menu berbuka puasa dan bersahur dengan friendly blogger?? Sebab..Sebab...Dapat award ni ha...hehehe...


Yeahh...Dapat award ni dari Warlord dan Matdin...Thanks ya..Korang memang hensem...(bodek suh belanja berbuka puasa...hehehe)...Korangkan friendly blogger..hehehehe....

Dan soalan yang ditanya:

Nyatakan 7 makanan kegemaran anda sewaktu berbuka puasa atau bersahur?

- Mesti la nasi putih
- Dengan lauk pauk yang sedap
- Yang masak sendiri lagi best
- Orang belanja...Lagi2 la best...:) Thanks ya kepada yang belanja adah...
- Kuih-Muih
- Dengan air sejuk (air panas skali skale)
- Kurma 

Opppss...Apa lah adah ni...Merapu je..Hahaha...Tak leh la state 7 je kan...Nak spesifik lak makanan tue..Masalahnya..Sume kuih-muih, lauk pauk adah suke makan..Bedal je...Melainkan nasi basi, yang tak sedap, terlebih, terkurang..hehehe...Sori ye....

Kena tag 5 blogger...Sape ye yang kena...:p 
5 tolak 3 = 2 iaitu Asyi@Alasyr dan Dakcomot... Sila2 la amek tanpa segan silu...hehehehe...



p/s: hidup mesti ceria2 selalu...Belum berkesempatan lagi nak amek award lain...huhu..Sori ye..Insyallah kalu berkesempatan.... 

21 comments:

Hairil Rizal said...

Warlord tak hensem, manis aje ada. Hahaha!

khairul_bariyyah said...

eh? sy friendly ye? patot la ade account friendster je.. facebook xde.. hehehe *tetibe*

mekasih cayam~ =)

echah mashuri said...

boleh plak 5 tolak 3..eheheh

Keyyah said...

adah yg friendly..hehehehe..

gades ain said...

rindu nak makan makanan yg mak masak =((((( baru dua kali jeh dpt mkn mknn yg mak masak bulan pose nie :(((( ta saba nak balik~

ayin~weeweet said...

g kluang?wahh sy kt kluang.meh meh dtg hehehe

ASaDa RyutaRo said...

sendiri masak?? sedap ke? lalala~

M a W a D D a H said...

hairil rizal: manis?? kikiki..confirm semut selalu g lepak..hehe...



khairul_bariyyah: ye..dak comot friendly...hehe..sama2 lalink...:)



echah: hehe..boleh kan..haha



keyyah: hehehehe...keyyah pun..:)



gades ain: ololo...ciannye die..dekat dah kan nak cuti..nati leh la pulun makan masakan mak..jangan tak habis lak..hehe

M a W a D D a H said...

ayin weeweet: yeke..nak buka pose umah ayin la..leh? hehe



asada ryutaro: sedap la asada...haha..rasa skali pasti nak lagi...:p

ASaDa RyutaRo said...

cam kurang diyakini je. lalala~

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: belum cuba..belum tau...hehe

Cik Jari said...

nak order nasi kerabu kat adah buleh??

kat sini nasi kerabu mhal...ad yg best,ade gak yg ta bape sedp tp mhl..kan bgus lau de org tlg masakkan:)

M a W a D D a H said...

cik jari: nasi kerabu tak reti buat..larikkk..hehe

kat sini best orang buat nasi kerabu..beratur ramai giler kat bazar tadi..tapi adah xbeli la tadi...tapi sedap dan banyak..pernah beli tahun lepas...

Tomato Gurl's Life said...

adah mmg friendly..best kawan ngan adah..adah cumil...(bodek nak suh adah blanje buka pose..haha)

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. semangat je adah masak ea.. nanti masakkan utk asada sekampung ea.. lalala~

maCy said...

ehem2.. masak? nak try ;p

maCy said...

eii, tak kuasa nak masak sekampung.. haha

M a W a D D a H said...

tomato gurl's life: bodek ea..ingatkan ikhlas td..hihi..bru nak belanja kalu ikhlas..hehehe



asada ryutaro: masak sekampung?? asada nak kawen ker?? hahaha..



macy: macy nak try ape? nak try masak ker nak try rasa?? kikiki

suka_haha said...

macam mana boleh kena tolak pula ni adah weh? hehe...

Asyi@alasyr said...

salam adah yg baek hati kekkeke..
thanks ea bagi award kt asyi n wadud..

M a W a D D a H said...

suka_haha: hehe..ntahlah matdin..sengal jap..hihi



asyi@alasyr: salam..adah memang baek hati..:) asyi n wadud pun baek hati gak...

sama2...

Related Posts with Thumbnails