Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Sunday, August 8, 2010

No entry!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

No entry!!! Apa?? Korang jangan la masuk....Kan dah cakap no entry...hehehe...

Teringin nak update blog ni...Tapi no idea...Sebab tu la terhasilnya no entry ni...Hehehe...Errmm...Actually da ade dalam mind ni nak wat entry pasal jenayah internet...Yelah kan, walaupun kita tahu internet or laman sosial ni banyak kebaikan dia, tapi banyak jugak keburukannya tau...Haaa...Kita tak sedar kadang2 tu, laman sosial seperti facebook, myspace, friendster, tagged dan juga blogspot juga tak terkecuali tu ada baiknya seperti leh tau perkembangan terkini dan juga leh jumpa teman2 lama...tapi bahaya jugak sebenarnya..leh jadi jenayah jugak kalau tak terkawal dan ada yang nak buat khianat kat kita...

Dan kita juga leh tau kita nye profil pribadi kita kat mana dalam internet ni...Aku ade laman web tu...Nati la aku wat entry pasal tue...Ha..Korang tau pasal internet ke atau internet tahu pasal korang???

Dapat ilham dan nak share pasal ni sebab hari tu dengar talk hari tu kat shah alam...dan juga salah seorang pemberi talk..ngeee...hebat tak...hahaha...adakah anda salah seorang pendengar talk itu??hihi...

Aku yang santai...ngeeee

Amek gambor ni kat blog Eikin...Aku amek ye sekeping kin...Al-maklum la, tiada kamera digital apatah lagi DLSR...Sekarang ni gi mane2 pun dah ramai yang pegang DLSR...Walaupun besar gedabak dan berat, tapi still orang beli kan walaupun harganya mahal...Yang penting, kualiti gambar tu yang best...Tul tak....



p/s: no entry, tapi terpanjang lak entry ni...ngeeee...

19 comments:

iqbalsyarie said...

jenayah internet ni bahaya..sbb kesannya global~jadi hati-hati la ea... btw,entry ni best la ;D

Saya nak update blog hari-hari.Mind to read? :)

Poyaty said...

ohh, ni yg takut neh. mmg bhy kalau gamba kite ke org salah guna kan. so, jgn letak gamba byk2 dlm internet. hihi

echah mashuri said...

waaa..siap jnyh intrnet entry yg xde tjuk ni?huuuuu

Miss Mirror a.k.a Sam said...

kita mmg kena berhati2 kt internet ni..jgn sesuka bagi alamat.. map penunjuk jln dsbnya..

khairul_bariyyah said...

ngee? takotnye.... huhuhuhu.... wpun tggal blog je yg adr skang ni... huuu~

ASaDa RyutaRo said...

apakah? tak bermotif ea adah? hurmm..

ASaDa RyutaRo said...

**menaip komen banyak2 ni bermotif.. lalala~

M a W a D D a H said...

iqbalsyarie: memang bahaya...best erk walaupun no entry...hihi



poyaty: betul2..kite ingatkan ok la kan letak gmbr kite..tapi kalau org salah guna gmbr kiter?? cmne?..huhu...



echah: hehehehe...xde tajuk lg..nati, ade la tu..



miss mirror: tu la..betul la tu kate miss mirror..



khairul_bariyyah: huhu..adah pun takut gak ni...takut kite di skodeng leh org yg x bertanggungjawab..huhu



asada ryutaro: asada tu yg tak bermotif..hehehe...opss...

maCy said...

asada

maCy said...

gemuk

maCy said...

dan

maCy said...

senget

maCy said...

seperti

maCy said...

selalu

maCy said...

muahahahaha~

maCy said...

komen byk tiada motif. xcam asada. ciss.. haha

um, back 2 da entry..
baru2 ni fb maC cm ad org gne.
i mean nak g main page tbe2 kua kt log in blk dgn emel org lain..
2 kali pulak tu!
takut~

qellissa said...

no entry? nak masuk jugak boleh?..hihihi..bahaya sey jenayah siber..mcm2 bleh jd..=)

Asyi@alasyr said...

waaaa.. santai tol la ngan adah nie relax je baca blog nie ekekeke puji kit.. :)
ha'ah betol kate adah 2.. tenet nie ade baik buruknya.. tapi pandai2 kite la adah kan?? yg buruk 2 kite buang... ambil yg jernih.....

M a W a D D a H said...

macy: ehem macy..lawan asada erk...ngeee...

yeker?? bahaya gak tu..camne leh jadi camtu..ermm..kene lapor ni..



qellissa: hehehe..nak masuk bole je..sile2..hihi..tu r..mcm2 boleh jadi..bukan leh caye sgt ngan org sekitar skrg ni..huhu



asyi@alasyr: puji adah ea...nak mitak tolong pape ker?? hihi..
yang buruk2 kite tolak jauh2..

Related Posts with Thumbnails