Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Wednesday, August 11, 2010

Sahur pertama makan ape ea....

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Pagi ni aku berjaya bersahur ala kadar je...Paksa diri bangun awal2 pagi...Yeah..Berjaya makan nasi putih panas2 dengan serunding dan telur dadar goreng..Yummy...Tak lupa sebiji kurma jenama MyRasa yang dibeli di Mydin petang semalam...hehehe...Beratkan makanan sahur aku...Rasa selesa je bila nasi putih panas masuk dalam perut nie...Perut nie nak nasi jugak...:)

Ada sesetengah orang memang tak boleh masuk nasi atau makanan berat pagi2...Tapi aku boleh..Malaysia boleh...hihi..Maybe dah terbiasa kot sebelum2 ni sarapan pagi dengan nasi lemak, nasi goreng dan segala jenis makanan berat kat rumah kat kampung dulu2...Mana tak naik badan ni...huhuhu...

Jom makan nasi...Masa kenduri abang aku bertunang...

Pernah dulu ada pengalaman bersahur makan megi..Sekali je rasa nak try...Malas nak turun cafe...Sib baik perut ni leh terima..Perutku kebal...Tapi, xmo dah sahur makan megi...




p/s: masa berbuka nak makan apa ea...hihihihi...

20 comments:

iqbalsyarie said...

Kalau saya kata saya bangun2 aje dah pukul 6.20pagi cmne?arghhh...semalam TERsangat penat..pack!
Bulan puasa kita perlukan makanan rohani,kan?Mind to eat? :)

saya insan yg lemah~huhu

diana said...

saye dengan suami
kalu sahur mesti nak makan yang sedap2..nak buka selera yang lemau itu.
megi memeng tak buka selera..
sahur kami lebih hebat dari berbuka..
berbuka biase nye makan kuih sebiji dua,
pastu kopi o je..
hehe..lagipun suami keja masuk jam 8 so kena la makn banyak sikit..

Nazz@Purple said...

awal lagi..dah pikir nak berbuka apa eh..heheheh;)

Selamat berpuasa..

qellissa said...

selamat menjalani ibadah puasa Adah..Hr ni lissa sahur tauhu ngan daging rendang..nasi x mkn coz diet..muehehehehe

shuk said...

sahur makan apa2 yg kenyang..
plg tak pun kurma :)

berbuka? mesti meriah hari nih.. huhuh

sarah shafie said...

sedap je sahur pg td.. sebab adah masak..hehhe

maCy said...

nak sahur sis masak..wuwuwuw

ad said...

makan biasa2 jek...+)

echah mashuri said...

td xsmpt bersahur...tdo lwt...xbgn la jwbnye...huuu

AngahSayang2314 said...

salam ramadhan

lama tak singgah sini komen2 apa2 pun selamat menjalani ibadah pose

Seri Bahasa said...

kalau sahur jangan makan banyak2 nanti cepat lapar...

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak

Hamzah Ian said...

gua makan roti je.. sob2..

M a W a D D a H said...

iqbalsyarie: kalu dah bangun 6.20 pagi, agak2nye sembahyang subuh je la erk...hihi..kalu penat sgt, memang la tdo pun makin lena...



diana: wahh..dasat ea..sahur lebih hebat dari berbuka...biasanye berbuka lagi hebat dari sahur...ermm..ok gak tue makan bnyk masa sahur, sebab siangnye nak keje kuat...:)



nazz@purple: hehehe..tau xpe..pikir je...:p



qellissa: slmt berpose gak..:) diet..ermm..patut ler..hihi



shuk: yeah..mkn pape, asalkan kenyang...;)berbuka, biase2 je..huhu



sarah: memang sedap..lalalala...;)

M a W a D D a H said...

macy: hehehe..meh dtg umah..:)



ad: ok la tu..asalkan kenyang...



echah: kesiannye..xpe..sok leh sahur..jgn tdo lmbt..



angahsayang2314: salam ramadhan gak..



seri bahasa: salam ramadhan..makan sedang2 je...tpi asalkan kenyang..erkk...



hamzah ian: ok la tue...:)

Syafrizal said...

Saya bersahur simple je... minum Radix Cereal campur dengan Kopi Radix Diet.. kalau ada mood saya makan la nasi sikit.. kalau tak saya makan kurma je hehe

M a W a D D a H said...

syafrizal: ok la tu..asalkan kenyang kan...:)

ASaDa RyutaRo said...

sahur makan nasi la bagus sbnrnya.. kang makan megi, mengembang lak dlm perut tu. huhu..

selamat berpuasa adah.. =)

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: memang sgt2 bagus makan nasi...mkn megi, perut jadi pening...eh, perut pening gak ker?? hehe

slmt berpuasa gak asada...:)

ASaDa RyutaRo said...

kalau perut pening, adah kena bawa check ke klinik. mana tau ada isi.. lalala~

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: isi perut aka najis ada la...hahahaha

Related Posts with Thumbnails