Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Saturday, August 21, 2010

Cek nuffnang di cek deposit mesin atm

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Isskkhh..Nak tulis apa la tajuk entry tu...Baca pun pening...hahaha..Apa2 je lah adah..hakhakhak...

Tadi after hantar kereta ser kat bengkel ketuk2, kitorang meluncur laju aka merempit di cuaca yang mendung untuk buat cek deposit di CIMB bank...Kenapa kitorang buat cek deposit di mesin atm CIMB tapi bukan di HSBC bank?? Sebab jauh sangat..Malas nak merempit jauh2 ni..kekekeke...

First, memang ingat nak wat cek deposit pakai borang dia..Tu pun sebab ada baca entry tu di blog Lanun...Tapi masa tanya akak kat kaunter pertanyaan tu...Dia cakap baik pakai cek deposit mesin atm je...Tak payah dah nak isi borang...Hahaha..Jakun jap...Sorry la..Saya tak kerja di bank...Tak tau..Malu..Malu..Tutup muka sikit dengan selimut...hakhakhak...

Senang banget guna cek deposit mesin atm tu...First kena la isi dulu kan kat belakang cek tu no akaun CIMB, nama, dan nombor telefon...Then, kita touch screen la kat mesin atm tu dulu...Ikut and touch apa yang die suh...Yang pasti die nak nombor akaun kita dan masukkan jumlah yang betul...Lepas tu, masuk je la cek tu ke dalam mesin atm...Masuk cek biar betul..Logo HSBC tu biar ke sebelah kita...Finish...Senang je kan...hehe

Tak lupa juga nak ucap..."Thanks Nuffnang"...:)

 Goggle...kekekeke

Ala...Korang mesti tau punya...Senyap2 dah la erk pada mereka yang tau tu...Hahaha..Just nak gtau info pada mereka yang tak tau..Sharing is caring, right...Kita permudahkan lagi apa yang mudah...hehehe



p/s: Senyum2 selalu..Dan jangan ponteng pose ea...Hanya yang dibenarkan je yang boleh...kekekeke...Jangan lupa, masak lauk lebey, hantar la kat umah adah...hehe

15 comments:

Apih said...

saya deposit pakai mesin cek kat maybank terus.

DALILA said...

adah kayo gamak yoooo...ohooo

DALILA said...

adah kayo gamak yoooo...ohooo

Keyyah said...

ehem ehem...dah dapat duet lebey 2 xfaham2 lagi ke ( sambil wt muka manja n angkat2 kening)... Di bulan yg baek ni apa kata Adah open table..ngeh3...

sarah shafie said...

entah adah..org 1 je, die 2 trus..hehe

M a W a D D a H said...

apih: ok gak tue..hehe..ikut r nak masuk bank mane...



dalila: roti kaya..haha



keyyah: hohohoho...fuyoo..keyyah wat muka manja...aku nk wat muke kesian kat ko ni sbb dh xde kewangan dah...dh nk masuk 3 bulan, dh nak hampir kering...kering la aku..huhu..uwaaaa...aku masak kat umah suda..hehe...nk makan bersama aku, jom je...:)

M a W a D D a H said...

sarah: sila cash out lagi..hehe

maCy said...

mana pulak nak cari selimut kat bank. hahaha

err, maCy pun tak tahu. tup2 mak kata dah masuk duit kt akaun maCy. lalala~

NK said...

waaah, dah makin kaya,.

boleh la mintak duit raya camni kan? hehe

ASaDa RyutaRo said...

wah adah.. leh la belanja2 utk berbuka ni.. hahaha

eh.. dah pernah makan cendol sama2 ngn macy tak ea? time ni la nak belanja2.. hihi =P

ASaDa RyutaRo said...

macy mesti sokong punya ni.. hahaha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

duit raya raya raya

M a W a D D a H said...

macy: cari je la selimut kat mane2..kekeke..
best ar macy..xpe2 info buat macy..nati leh wat sendiri..:)



NK: hahaha..nati difikir2kan..hehe



asada ryutaro: asada...masalahnye macy yang nk belanja adah makan cendol, bukan adah yang belanja macy...hehe..



brutalsolo: hehehe

Tomato Gurl's Life said...

wow bestnya dapat cek dari nuff..hrp tak terlambat ucap tahniah!!

M a W a D D a H said...

tomato gurl's: sama2..hehe

Related Posts with Thumbnails