Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Saturday, August 14, 2010

Suka tengok cite Epilog Syurga Cinta...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Yeahh..Aku selalu ternanti2 kul 6:30 petang citer nie...Epilog Syurga Cinta...Jalan cerita dia lebih kurang citer daripada cerita Syurga Cinta lakonan si cilik Haziq, Awal dan Heliza AF (watak utama)...Tapi Epilog Syurga Cinta dibintangi oleh si cilik yang comel iaitu Mia Sara Nasuha, Fida gadis Pantene dan juga si Zizan Nin (watak utama)...

 

Cerita ni bagi aku sungguh comey..Sebab ada Mia kot..hihi..Betah berbicara dan pandai mainkan watak..Lakonan diorang memang mantap...

Tak suka yang kawan si cikgu siti syuhada tu...Sebab menipu...Takde la..Masalahnya perlu ke tikam member dari belakang..Apa salahnya berterus terang dan bagitau yang dia nak kawen dengan bekas tunang si cikgu siti syuhada...Sungguh emosi aku di kala itu..hehehe...

Ada satu part tu masa zizan tensen2 di mana dia pergi bar dan minum arak (maybe air teh kot)...Tapi satu je aku pelik..Eermmm...Kalau orang stress atau tensen2 ke, perlu ke diorang minum arak (air teh) ha?? Tapi ni mungkin mereka2 yang kurang dapat pendidikan agama...Tak tahu la...huhu

Watak si cikgu syuhada di kala tensen dan stress mengaji dan sembahyang untuk dapat ketenangan dan kekuatan untuk menempuh hidup...Yang tu baru betul...Baru hati kita betul2 tenang dengan izin Allah...
-baru lepas tengok episod 6-...hehe

Best gak tengok citer Dottie sekarang nie...Kelakar..Leh aku gelak2..Nak2 mak si Dottie tue...Suka gak lakonan makcik tu sebab kelakar...Macam spontan je dialog yang di bagi....



p/s: Puasa jangan ponteng2 ea...amal ibadat jangan lupa...senyum-senyum selalu...

18 comments:

Hairil Rizal said...

Saya suka tgk cikgu Siti.. comelnya!

Saya tk suka bekas tunang cikgu Siti. Poyooo!

echah mashuri said...

xdpt tgk cte neh...tp rndu sama mia sara!!heee

iqbalsyarie said...

hahahaa...funny bila kamu tukarkan arak jadi air teh!hahaah
Bulan puasa kita perlukan makanan rohani,kan?Mind to eat? :)

Chaon Cornerz said...

best cite nie.. disamping pelakon2 semuanya cute2, pengajaran dalam cite nie jugak dapat..

~fisha~ said...

mia mmg jadi kegilaan ramai..huhu

Kalbu Muslimah said...

adik mia mesti famous dah..

usop said...

ermmmmm cerita yang agak menarik, tak ler terlalu berat

M a W a D D a H said...

hairil rizal: cikgu siti comel kan...hehehe



echah mashuri: tengok online pun boleh chah...:)



iqbalsyarie: hehehehe...ke diorang betul2 minum arak?? ntah la..kekeke



chaon: best kan citer nie..chaon pun suke jugak tgk citer ni...hehehe...bnyk pengajaran yg boleh kita dapat...

M a W a D D a H said...

fisha: sebab tersangat la cute...



kalbu muslimah: memang...tersangatla fames..:)



usop: betul2x...:)

I*K*T*I*R*A*F said...

singgah!

best sgt ke cite tu? hehe :P

M a W a D D a H said...

iktikaf: best laa...sila tengok..hihi

mR.sYaH said...

xprnh tgk pun.. tp filem dia best.. rasa drama pun best kot..

Poyaty said...

betul2. comel kan mia. cikgu siti pon. lepas tu suka tgk dottie sbb bos dia yg hensemmm tuh :D

gades ain said...

best nye dpt tgk citer kat tv =( huk huk! :P

Syikin said...

suke tgk mia yg sgt cute..

M a W a D D a H said...

mr syah: drama die best...percaya lah..hehe



poyaty: memang comey mia dan cikgu siti...:) wahh..tengok bos dottie erk..hihi



gades ain: ala..ciannye xdapat tengok..tengok online erk ain..jgn sedey2 tau...



syikin: cute si budak mia..hehe..layan gak ko..hihi

maCy said...

kenape sme maC xtgk?

M a W a D D a H said...

macy: ntah macy...:p

Related Posts with Thumbnails