Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Saturday, August 14, 2010

Bilik Sewa / Homestay / Chalet di Kuala Terengganu

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ni aku nak promote jap bilik sewa aka homestay aka chalet di Kuala Terengganu...Yaa...Bilik sewa ni terletak di Kampung Teluk Ketapang dimana hanya 10 minit saje untuk ke Bandar Kuala Terengganu aka Bandaraya Pesisir Air...Kenapa pesisir air?? Sebab terengganu memang berhampiran dengan pantai yang cantik2...hehe...

Chalet ini juga berdekatan dengan ICT (Ikan Celup Tepung), UDM (Universiti Darul Iman), UMT (Universiti Malaysia Terengganu), Stadium, Kem askar, Airport Kuala Terengganu, Kepok lekor best dan juga pantai yang comey2...:)

Bilik terhad sebab setakat ni baru ada 4 bilik untuk satu rumah di mana setiap bilik ada 1 toilet...Means satu rumah ada 4 bilik...Cukup luas dan selesa...Jangan risau, penghawa dingin aka aircond pun ada tau dalam bilik tu...
Tambahan: Dah ada 2 biji rumah = 8 bilik.
                  2 buah rumah di airport ada dapur = 8 bilik

Jom tengok camne...

Sila abaikan khemah dan orang2 di sekeliling...ngeee

Ruang tamu yang berubah2..Dan ada 4 pintu aka 4 bilik..

Bilik...

Harga?? Memang cukup murah dan berpatutan..Hanya RM80 je satu malam untuk 1 bilik...Kalau berminat kena booking dulu la sebab memang terhad bilik2 yang ada tu (4 bilik je)...Kata orang, "sapa cepat, dia dapat"...

Bole la datang untuk bercuti2 ker...Melancong ke...Makan angin ke...Ada function ke..Nak jenguk anak2 dan sedara kat UMT ke...Makan kepok lekor ke...Honeymoon ke...Hehehe...

Peta?? Dekat ngan klinik teluk ketapang, sekolah rendah teluk ketapang, pantai teluk ketapang, airport kuala terengganu dan ikan celup tepung yang femes itu...Ataupun leh la tengok kat bawah ni...

Dan kalau nak view larger picture (leh besarkan dan kecikkan)...Leh klik picture kat bawah yang ada tertulis View Homestay, Chalet, Bilik Sewa di Kuala Terengganu in a larger map


View Homestay, Chalet, Bilik Sewa di Kuala Terengganu in a larger map



Sapa yang berminat call je terus di 019-9757641 (Ani).. SMS tidak akan di layan...

Untuk keterangan lebih lanjut, GAMBAR2 LAIN, dan PETA LOKASI boleh tengok kat SINI





p/s: Pasir putih tepi pantai, ombak saling berkejaran....hihi..

33 comments:

sarah shafie said...

aku nk duk situ semalam..

iqbalsyarie said...

80 jew?mcm extremely murah jew?huhu...ok.nanti nak gi juga!!
Bulan puasa kita perlukan makanan rohani,kan?Mind to eat? :)

diraja22 said...

mmg berbaloi..

ASaDa RyutaRo said...

murah seyh.. lau berjalan2 ke terengganu leh tempah ni. huhu =P

tapi kan.. kena sewa 1 rumah tu ke ikut bilik rm80?

M a W a D D a H said...

sarah: bole2...hihi



iqbalsyarie: rm80 untuk satu bilik..ha..sila2 la datang..hehe



diraja22: berbaloi2...:)



asada ryutaro: bole2..kalu nak datang terengganu, gi tau ar..hehe
ikut bilik rm80..kalu satu rumah bagi diskaun lagi ha untuk asada...:)

Keyyah said...

ley dapat diskaun x???hehe

maCy said...

utk maCy ada dskaun x??

DALILA said...

yea....aku duk free je adah kata..hehe. cantik chalet pak mat :)

Syikin said...

wah..best2..nti kalo aku honeymoon g ganu aku nak duk cni la..

Prince Halilintar said...

murah dan cantik umah tu..t kalau prince ke sana xde tempat nk stay prince book rumah tu..hehe

Hamzah Ian said...

fuhyooo.. mcm bilik org kawen..

M a W a D D a H said...

keyyah: kat keyyah nak bagi mahal..hahaha...



macy: insyaallah kalu macy nk duk 2 malam..ekekeke...ssyyhh..



dalila: bile aku kata?? :p..mu duk bilik xdop aircond...hihi



syikin: bole..wah syikin..asyik honeymoon je..jeles aku...hihi



prince halilintar: thanks..bole je..dialu-alukan..:)



hamzah ian: haha..cam tau2 je bilik org kawen..mase tu je...kebetulan snap2, mase tu bilik tu bilik pengantin...dah tukar dah cadar lain..:)

tehr said...

seronoknya kalau dapat chalet tepi pantai
hehehe...

M a W a D D a H said...

tehr: memang kat tepi pantai pun...;)

echah mashuri said...

waa.skali lg berbisnes..hee..xpe2 adah..nnti kalo nk pegi sng nk cntct!

echah mashuri said...

waa.skali lg berbisnes..hee..xpe2 adah..nnti kalo nk pegi sng nk cntct!

M a W a D D a H said...

echah: okies.. :)

XIX Dragunov said...

ade g letak gamba kenduri kawen~ ahhahaha

Syafrizal said...

murahnya.. menarik tu

Tomato Gurl's Life said...

eh adah org terengganu ker??

M a W a D D a H said...

XIX dragunov: uits..uits..



syafrizal: absolutely..meh la awk..



tomato gurl's: ak ah..hehe

wanie said...

salam.. how close to tmn tmdn islam? tq

M a W a D D a H said...

wanie: salam..dalam 20 minit..

myz.ziema said...

gambo no 2 tu ,tgah2 tu cah ke? HAHA

little strawberry said...

alamak , aku pun tengah cari room for rent silalah inform saya

Firdaus Zali said...

assalamualaikum
kalu untuk agak 30 orang okey tak..??

iera_ayen said...

kalo satu rumah baper yer utk 2 malam?? nnti emel saya yer...tqvm

pantai said...

adah wei, update le tambahan chalet

Rashidah Hashim said...

Dah bookg dgn Hj Mat ebuah rumah pd 9/2/2013. Nk bw keluarga suami makan angin laut pantai timur..
Yg best tu..dpt diskaun dan tak perlu deposit..
Semoga bisnes Haji Mat bertambah maju..dan bertambah rezeki utk cucunya juga..Amin.

suzy kissque said...

As salam..nk tnye...nama homestay ni ape ye...klu nk booking 2 rmh bp harga dia??

suzy kissque said...

As salam...Klu dua rmh bp ye rate????email kt sy ye...

M a W a D D a H said...

Firdaus Zali: 30 org boleh tapi bukannya sebiji rumah..nanti bersesak dalam rumah tu pyh lak..heheh..

iera_ayen: boleh terus contact no yg tertera..

rashidah hashim: Terima kasih sebab sudah menginap di chalet kami...Aminn..moga bertambah rezeki kami...:)

M a W a D D a H said...

suzy kissque: wslm..boleh terus contact no di atas..:)

Related Posts with Thumbnails