Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Sunday, August 15, 2010

Takut nak klik klik...

Assalamualaikum dan salam mesra...

Sekarang ni aku dah takut dah nak klik2....Sebab apa?? Sebab ada virus...Kot la kan...Dah memang ye pun...Kat mana?? Dekat shoutbox aku...Yang blogger letak link blog dia tue...Bukan klik klik iklan..Yang tu aku alu2 kan korang klik2...hehehe...Aku memang sangat2 menghargai orang yang datang kat blog aku, mengomen kat blog aku, berceloteh serta bertanya khabar kat aku...Memang aku amat suka sampai lompat tinggi-tinggi...hehehe

Tapi kadang2 link blog dia tu ada virus...Uwaaa...Banyak2 page keluar kat screen aku ni and then habis jem laptop ni...Membuatkan aku off jer laptop...Mula la rasa low nak berblogwalking or berblogjogging...Then, aku try la on balik laptop and try klik link yang sama dan berlaku jugak...Adehh...Tapi bukan semua link yang ada virus...

 
Nyah ko virus!!! Nak gaduh ngan aku ker...:p

Kebiasaannya, link yang aku selalu selalu singgah dan blogger yang sentiasa lepak kat blog aku ni ok je...Takde masalah..Yang masalahnya yang baru first time datang...Tapi tak semua...Sori la kalu tak dapat g link blog yang ada virus tu...Sori sangat2...huhu

Ke laptop ni dah tak sihat?? hehe

Camne erk nak solve or nak tahu yang link tu ade virus?? Atau pun aku wat macam tak de pape je...Errkk...



p/s: Layan lagu jap malam nie...Mood jiwang walaupun tak jiwang...hehehe...Walaupun berbuka sorang2 tadi, tapi hatiku tetap gembira...lalalala...Thanks to Ser, sebab buat balik kuih tepung pelita...Sedap sangat...

24 comments:

amira said...

er...contoh link ader virus...blog ke???

M a W a D D a H said...

amira: ak ah...link blog..huhu

iqbalsyarie said...

Wah..pening mcm ni..huhu

amira said...

ooo..

xkane said...

bro pakai antivirus apa? aku cadangkan eset Nod32..klu link tu ada virus, Nod32 akan blok link tu dari akses ke pc kita..satu lgi, aku cadangkan bro menggunakan mozila utk explore blog...coz blog ni mcm2 script yg di simpan..kadang2 aku pun jem klu guna IE8 semasa BW ke blog2..huhuh

Chaon Cornerz said...

tak tau plak ade virus dekat shoutbox nie.. virus dari computer kot..?

M a W a D D a H said...

iqbalsyarie: jgn pening2..mungkin laptop ni je kot...huhu



xkane: pakai antivirus karspersky yg ade license..Nod32?? first time dengar..hehe..nanti try search..memang pakai mozilla pun..ntah virus jenis apa ntah ceroboh laptop aku nie..huhu



chaon cornerz: dia bukan semua link dan bukannya selalu kena..tapi dah kena 3, 4 kali dah..adehh..dari komputer?? ermm

Syafrizal said...

ni mesti blog dia ada virus pasal favicon ke apa ke tu..
lupa la plak
pernah tgk blog wordpress kena..

Prince Halilintar said...

ade virus ke? camne nk promote iklan t..haha

sop said...

betul, sop pun ada jumpa.. bukan virus biasanya jumpa tp script yg berat dipenuhi dengan iklan dan pop under ads dan lain-lain lg..

bila masuk, mmg hang pc..huhuhu

masshah said...

Alamak...cam ne nak tahu ada virus tu..bahaya..ni..

M a W a D D a H said...

syafrizal: xtau la..xsempat nak tgk blog dia ada apa dah..kene virus dulu..adehh...



prince halilintar: tau xpe..cmne nak promote..adehh



sop: akhirnya ada jumpa geng..kekeke...yela kot erk blog dia ada mende2 tu...huhuhu..ntah la..



masshah: huhu..laptop jadi hang dan kuar page banyak2..tu bajet ade virus...ermmm...

Hamzah Ian said...

lame tak mkn kuih tepung pelita.. sob2..

Wawa~* said...

a'ah.. bkn visrus.. cuma org yg kurang kerja nak susah idup org buat script cenggitu... huhuhu...

salam knalan n slamat berpuasa buat mawaddah :)

M a W a D D a H said...

hamzah ian: g la cari kat bazar..sedap tu...hehe



wawa: yeke..hehe..tak ku tahu...

salam kenalan dan selamat berpuasa gak buat wawa...:)

ASaDa RyutaRo said...

takut jugak la nak klik kat shoutbox adah klu camni. hahaha..

tapi asada punya link takde kan.. kan.. kan.. lalalala~

selamat berpuasa adah.. =)

maCy said...

peliknya.. ada ye kes cmtu~

♥xaturen♥ said...

salam,..
singgah sini kejap sebelum balik keje ni,..

klik pada link blogspot atau url yg dikenali saja,.. hehe..

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: eee..penakut..hahaha..link asada setakat ni bersih lagi..kekeke..tak tau la 10 akan dtg nanti..:p
selamat berpuasa gak asada..:)



macy: itu la pasal...huhu..sob3



xaturen: salam..hehehe..tapi nak kenal gak yang belum dikenali lagi..huhu

mR.sYaH said...

rasanya blog saya xde kot virus2 tu.. heheheh..

M a W a D D a H said...

mr syah: xde..xde..hihi

sarah shafie said...

welcome adah..shedap kn??

iza said...

Salam...

Cuba baca di sini:

http://azilas.blogspot.com/2010/06/awas-ancaman-virus.html

Selalu jgk detect virus. blog yg dikesan ada virus dah tak pergi. pop up window pun kdg tu ada virus jgk terutama yg ada iklan tak diundang

zuiyanhong said...

Sekiranya laptop anda ada install Anti-virus, tidak menjadi masalah anda blog walking ke mana-mana.

Related Posts with Thumbnails