Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Thursday, September 2, 2010

Chicken dari Radix (RFC and RCH)...Yummy....

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Burrrppp...Alhamdulillah.. Kenyang...Berbuka nasi baru jer tadi...kul 12 tengah malam makan nasi ayam yang ditapau dari Radix Chicken House (RCH) oleh abang iparku...Thanks ya...Aku tak tahu la harga dia..Sebab orang belanja...hehe...Kenapa aku berbuka lambat makan nasi?? Berbuka gak tadi...Tapi berbuka dengan kurma ngan roti jer dalam bas dari Kluang...Naik bas tadi kul 7.05 minit...Dekat2 je nak berbuka...So, kenala naik bas on time kan...hehe....Berbuka dan bersahur dalam bas memang dah pernah...Bila plak nak berbuka dan bersahur dalam flight lak nie?? Errkk...Berangan jap...hehehe....

Balik2 tadi, perasan la mesej dari member...Yang dia pun nak belanja berbuka esok di Radix Fried Chicken (RFC)....lalalala...Rezeki melimpah2 di bulan puasa...Alhamdulillah...Sungguh baik orang yang belanja..Besar pahala orang yang belanja nie..Betul tak...Bulan 10 nanti dia ada interview and then kalu lulus terus dapat training and then dapat kerja permanent kat government dalam maritim...Doa2 la moga dia dapat....Amin...

Ni menu dia...Nak makan apa ye?? Berangan jap...Jangan tak jadi ler...hehe

Dah pernah dah makan kat RFC..Sedap tau dan dijamin halal lagi...Ayam dia memang sedap...Ayam organik la katakan...Nasi ayam dia pun sedap gak...Nasi ayam bukan di RFC tapi di RCH...Jom la try..Ramai2 kita serbu...:) (agak2 leh jadi duta RFC tak...hahaha)


p/s: tak leh tido awal sebab baru pas makan nasi...hoho

26 comments:

Azuan said...

macam sedap..kena try nie hohoo

M a W a D D a H said...

azuan: sila2 la try ye..sedap...

Keyyah said...

Aminnn.. Semoga dia dapat keje 2.... n aku jugak bersyukur sbb ada org nak blanja..lalalala.. lepas ni turn sapa lak???? cpt cari mangsa..hahaha

Hairil Rizal said...

Adah,

Kat mana ada outlet dia ya?
Boleh tak tolong tgk2 kan?

Terima kasih!
:)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

lapo

sarah shafie said...

aku ley join dop??leftenan muda ajk aku dop??heeee

M a W a D D a H said...

keyyah: amin..syukur ada org nak belanja..keyyah lak belanja...hehe



hairil rizal: minat nak try ea..good2x..hehe..bole la try tengok link2 ni..

http://duniaherbahpa.com/

http://radixchickenhouse.blogspot.com/search/label/Cawangan%20RCH

http://www.facebook.com/pages/Sungai-Petani-Malaysia/RFC-Radix-Fried-Chicken/134100246608746?v=wall&ref=ts

http://www.facebook.com/RadixFriedChicken

takpun..leh la google..:D

M a W a D D a H said...

brutalsolo: jom makan..hehe



sarah: boleh..ajak satu rumah...

HaNTwO said...

area KL ade ke RFC??

Tomato Gurl's Life said...

teringin nak rasa..adah buka la branch kat ganu ni 1..

Matjoe said...

hanay kt sungai petani??

khairul_bariyyah said...

sedapnye...lg sedap kalo adah yg belanje.. heheheh

iqbalsyarie said...

hihi..silap timing la...saya baca pun dah tengahari,so terpikir makan tengahari pula ayam-ayam tu!hahahah

M a W a D D a H said...

hantwo: belum ade lagi la kot setakat ni area KL...



cik tom: hehe..adah bukan tokey..hihi..nak rasa, meh la dtg melaka..;) kat melaka ade...



matjoe: setakat yang adah tau, ade kat melaka, kluang dan kedah je la..kat lain lum ade lagi kot..try la search kat google...

M a W a D D a H said...

khairul_bariyyah: hehe..sedap..lg sedap kan kalu dak comot belanja..:)



iqbalsyarie: hehe..pikir tuk berbuka poce xpe..jgn pikir tuk makan tengah hari..memang wrong timing..hehe

apple hijau said...

kat shah alam tak de ker? telan air liur lah jawabnya...nyum nyum

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

sriesly terliur ingat RFC,,,dulu masa dok kedah,,mmg wajib la makan RFC..
much better dari KFC

Hairil Rizal said...

Adah, mekasih la bebanyak letak link tu.

Malangnya, nak kena pegi Kluang la baru boleh makan nie? Aiyoooh!

Chaon Cornerz said...

nak kene serbu nie.. try sendiri baru sedap ke tak kan.. hehhe..

M a W a D D a H said...

apple hijau: xde lagi setakat nie..kat melaka ade..hehe



lokman hakim: best kan ayam die..wajib tu..hihi



hairil rizal: sama2..kat melaka pun leh singgah..dekat je kan melaka dari KL..hehe..pastu belanja adah..jgn lupa tu..hihi



chaon: try dulu baru tau..:)

ASaDa RyutaRo said...

adah.. dah kenyang mkn kat RFC? huhu..

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum.. tmpg tanya.. tmpg tanya.. area KL ada dah ka? tak penah jmpa pn..?

Asyi@alasyr said...

huhuhu... besh ah
RFC-Radix-Fried-Chicken... halalan toyyiba!!!! majulah bisnes tok Islam.. amboi adah murah rezeki ea.. ade org blanje?? ermm asyi doakan adah dpt cepat dapat kerja.. Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn :)

maCy said...

kemaen die pomot. haha.. bile na bawak macy ni? ehee

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: memang kenyang sangat..hehe



frame+lenses: waalaikumussalam..sila2 tanya..hihi..area KL lum ade lg kot..



asyi@alasyr: asyi pun pernah makan erk..doa2kan bisnes islam makin maju..hidup islam...hehe..aminnnn...moga adah cepat dapat keje..:)



macy: bese la macy..bila da suka..ahakss..macy nie..bila ntah..hehe

peep said...

arituh rfc ade kate nk bukak kt bandar baru bangi tp sampai skang x bukak2 pon.. :(

Related Posts with Thumbnails