Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Friday, September 3, 2010

Menjelang nak hari raya...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Salam pagi semua..Alhamdulillah..Masih lagi boleh bernafas walaupun hidung tersumbat aka selsema...Seksa je rasa bile selsema menjengah hidungku dan tekak mula rasa pedih2 sikit...Berdehem2 ha...Dah agak dah rasa nak demam je semalam dan telah terbukti petang tue...Dan ye..Petang tu rasa tak larat giler2 sampai keluar air mata..Sadis tul kan...Maybe balik lambat ritu di tengah malam dan dicampur pula dengan duk dalam lab yang macam duk kat kutub utara..Fuhh..Memang menjadi la kan...:)

Rasa macam dah dekat je nak raya...Apa persiapan raya korang?? Mesti baju raya 2,3 pasang kan..Kasut raya..Tudung raya...Raya sakan nampak korang...Dan confirm kuih raya berbalang2...Tak kisah la kan kuih buat sendiri atau kuih tunjuk2...Yang penting, pasti gempak kan...

Rasa tak sabar nak balik kampung..Tapi siyesly banyak kerja walaupun nampak aku sedikit rileks...hohoho..Supervisor dah la tak lama lagi nak sambung phd akhir tahun..adoii...kena kerja keras skit...Siap dia bagi warning lagi ha kalau keje tak siap, tak boleh balik raya...Nak jugak balik raya...Bukan setakat aku yang sedih kalu tak balik malahan ayah aku, famili aku pasti sedih kalu tak balik raya...Betul tak..Ha...korang..sila balik kampung ye...hehehe

Dan tahun ni pasti aku tak dapat bagi duit raya..Sebab elaun dah takde..Pada anak2 buah..Jangan la sedih2 ye..Mitak kat orang lain duit raya...Mak sedara kamu ni dah sengkek tahun nie...Kena senyum2 la walaupun pahit di hari raya nanti..Kalu nak banyak kumpul duit raya..Ha, g la terjah rumah orang mintak duit raya...hehe..Bagus tak idea aku...hahahaha...Nak lebih g raya umah batu...hehe..Tapi orang duk umah kayu pun banyak duit gak...Dan yang paling penting pastikan baju raya korang ada poket nak isi duit..Tak pun bawak beg duit yang besar buat spare..hahahaha...idea best lagi...sila ikut..:)

Aku...Nak ucap Selamat Hari Raya..Maap Zahir Batin....

Ucap awal2 sebab mood raya tengah ada nie...hehehe..

Menjengah dari blog ke blog macam seronok je tengok contest...Teringin nak join tapi tak tau la berkesempatan atau tak..Pada yang tagged tu..Thanks banyak2...Tengah cari picture..Kalu ade picture memang join...Contest hitam putih yang di tagged oleh asada tu menarik gak..Tengah mengedit gambar..hehe..Nak post entry?? tak tau bile..jangan sedar2 dah tarikh tutup...Pernah je wat entry tuk contest..Tengok2 dah tarikh luput..kikikiki...Terpaksa delete..:p

Pada yang bagi adah topup celcom tu..Mekasih ye..:) Topup raya..hihihi...Sayang dia..Hakhakhak...Jom la jalan2 raye umah adah...Sape2 nak suh adah sayang dia...bagi la topup ke adah..boleh plak erk..:p

Hati2 balik ke kampung..sila check kenderaan anda dan diri anda...check diri anda..Jangan tertinggal duit raya lak kat umah sewa ataupun kat bandar...hahaha..Yang paling penting...Jangan lupa nyanyi lagu "Balik kampung" by Sudirman dalam kereta atau bas..Nak nyanyi atas motor pun boleh..."Balik kampung...Ho ho ho...Balik kampung"...hehehe...



p/s: maaflah entry merapu...tapi banyak info berguna...kikikiki...

24 comments:

Prince Halilintar said...

semangat betul nk raya ni eh..prince suke persiapan bersederhana setiap kali raye..hehe

Asyi@alasyr said...

balik kg!!!! samat hari raya adah...
haaaaaaaa... jgn lupe dtg umah asyi ekk...

iqbalsyarie said...

hihi..saya dapat bonus harijadi daripda Celcom tapi tak guna lagi sbb tak tahu nak guna kat sapa..huhu

nak?aklo boleh anta benefit tu,sy anta........hehe

btw,tak sehat tapi masih menulis?moga sehat cepat.Kita kejar sisa Ramadhan ni..takut2 tak sempat jumpa ramadhan taun depan :(

ASaDa RyutaRo said...

hohoho.. adah demam.. get well soon. klu tak baik, karang susah nak beraya. hehe.. =P

adah balik kpg gak ke? hohoho~

Selamat Hari Raya~~ bahang raya semakin terasa.. lalala~

Ieda Al-Habsyi said...

wah mcm2 persiapan org nak raya ni ye, tapi akak ni biasa2 je, bajet pon kecik je, janji happykan selamat hari raya adah :)

Nur Qistina said...

selamat hari raya in advance adah..jaga diri baik2 n moga sihat cepat..oo..oo..oo..balik kampung..yay!

Keyyah said...

sian kamu..sabar ye dear...semoga cepat sembuh....

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Adah ~ rajin2 makan ubat...

Chaon Cornerz said...

dapat topup celcom tue sempena raya.. hahha.. Selamat hari raya adah..=)balik kampung awl.. elak jem.. hehhe..

|| NaFiRaa || said...

selamat hari raya jugak buat adah..

kakngah said...

kite dah apply cuti
tapi
wak aji lom apprvdkn lg
:(

AngahSayang2314 said...

selamat hari raya aidilfitri..

lama tak datang sini

M a W a D D a H said...

prince halilintar: sama la..adah pun buat persiapan sederhana je..:)



asyi@alasyr: samat hari raya asyi..hehe..insyaallah asyi..:) jangan lupa dtg umah adah jugak..:)



iqbalsyarie: wah..selamat hari jadi iqbal..moga panjang umo n dimurahkan rezeki...adah xtau la besday iqbal..nak tepun adah pun xpe..ahaks..:p nak..nak...hehe

thanks...tu la..pas sahur rasa sihat je..tak makan ubat...pas tu terus rasa panas balik..ramadhan pun dah nak berlalu..sedih..rasa dah tak termampu..huhu

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: itu la..kalu tak baik demam susah nak beraya dan wat kuih raya..huhuhu..
of course la balik kampung asada..:p jangan jeles...

Selamat Hari Raya gak asada..jom balik raya..



ieda al-habsyi: adah pun persiapan biasa2 je..betul2..janji hepi..:) selamat ari raya gak kak ieda..:)



nur qistina: selamat hari raya gak qistina..thanks..hope cepat sembuh..jom balik kg..hehe

M a W a D D a H said...

keyyah: huhu..moga keyyah cepat sembuh jugak..:)



miss mirror: poce..xleh makan ubat siang hari..hehe



chaon: hehehe..best tau dapat topup celcom sempena raya...hihi..selamat hari raya cha'on..:)

M a W a D D a H said...

nafira: selamat hari raya jugak buat akak nafira..:)



kak ngah: yeke..sabar ea..nati di approve la tue..senyum2 selalu...



angahsayang2314: busy ker?? hehe..selamat hari raya aidilfitri jugak..:)

Cik Jari said...

balik kampung...oooo..balik kampung....hati riang..perjalanaan jauh tak kurasa..kerna hati ku melonjak sama,ingin berjumpa sanak saudara..yg selalu bermain di mata....


selamat hari raya Adah.....:))

M a W a D D a H said...

cik jari: wahhh..bestnya dengar cik jari nyanyi2 sini...:) hati2 pulang ke kampung ye..:)

selamat hari raya gak cik jari..:)

Hairil Rizal said...

Bila balik kampung adah?
Balik mana tu?

Aya de Luna said...

selamat balik kampung dan selamat hari raya.. :)

M a W a D D a H said...

hairil rizal: adah balik hari isnin pagi nie..6 haribulan...balik kampung kat terengganu...lalala..:)

kampung pakcik hairil kat ner?? pakcik?? hehehe



aya de luna: sama la..awak pun kena selamat gak dan juga selamat hari raya..;)

maCy said...

raya tak hengat macy yg sedang bz ka? haha

maCy said...

lagu balik kg tu kalo time blk ase na dgr j 24 jam.hhaa

M a W a D D a H said...

macy: selalu ingat macy..macy tu yg terlampau busy..huhuh
best kan lagu balik kg..jom balik kg..hehe

Related Posts with Thumbnails