Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Sunday, September 26, 2010

Masak rendang tak jadi...

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Jom kita berhujung minggu..lalalala...Tapi aku berhujung minggu sorang2 je di rumah...Best...Hahaha...Lagi best sebab buat rendang ayam tak jadi...Kahkahkah...

Apsal rendang aku wat tak jadi macam akak aku buat?? huhuhu...Adakah sebab aku guna santan kotak?? Tak reti lor nak badget santan dalam kotak tue...Uwaaa...Dulu buat nasi lemak pun tak jadi bila guna santan kotak...Masa buat nasi lemak dulu, lemak2 dia yang putih tu naik atas kena tudung..Nasi tue da macam nasi kukus plak...Adooyaaiii...

Camne la nak badget ea untuk satu kotak leh wat banyak mana masakan?? Kuang..Kuang..Kuang...Kantoi tak reti masak...hehehe...

Bau2 rendang tu dah ada...Tapi..Ntahla...hahaha...Tak perlu picture sebab sebab...Tak perlu lah...hahaha...



p/s: Bila la terer nak masak2 nie...Main campak2 jer boleh la...hehehe

21 comments:

rutikeben said...

gambar rendang,,mana

iqbalsyarie said...

oh.tahniah kerana tidak berjaya mencapai standard :)
hehe..cuba lagi!!

Entry Baru:
-Yelah,saya ni orang asing...
-Ulama Politik ?

M a W a D D a H said...

rutikeben: xder..sebab xde kamera..haha



iqbalsyarie: hehe..ya..cube lagi..:)

wadud@duad said...

wadud pown x reti.. tapi wadud tolong mak buat, jadi dan sangat sedap.. :p
adah kene pandai, nanti baru ramai yang kejar..hahahaha

Keyyah said...

burppp..alhamdulillah.. br lepas mkn rendang adah masak..hehe.. usaha tangga kejayaan ok...

alahai 3 jam lbh je kan berseorangan..

Syikin said...

xpe2..mula2 mmg x menjadi tapi lama2 nanti terror la 2..

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. ni mesti kes rendang cair kan.. x ckup garam kot. hahahahaha..

wachak said...

Kena wat banyak kali baru jadi rendang tu ... he33

rutikeben said...

alasan tuh,len kali ambk gambar :P

Tomato Gurl's Life said...

cik tom pun xreti wat rendang..huhu..

M a W a D D a H said...

wadud@duad: rajinnye wadud..anak sapa la nie...wahaha...nak main kejar2 ngan adah ke..ahakss...



keyyah: alhamdulillah kenyang...hehehe..erkk..

M a W a D D a H said...

syikin: hehehe..maknanya kena selalu buat tu kan...haha



asada ryutaro: hahaha..buat pengetahuan asada, rasenye memang sedap...wahahaha perasan...tak reti nak badget santan..kakakaka...

M a W a D D a H said...

wachak: hehehe..baik wachak..:)



rutikeben: tul..tapi malu nk tunjuk kalu xjadi...wahahaha..



cik tom: jom belajar sama2..hehe

Cik Jari said...

jgn malu adah..ruti bukan chef pon tuh..haha

lau guna santan dlm kotak,seeloknya bancuh dulu...tambah sket air...kacau2 smpai sebati..pastu baru masukkan dlm masakan...

takpe adah...yg penting berani mencuba..kan??

PocongMolek said...

haha..okay la tu,at least penah try gak masak rendang.kte pun blom try lagi masak,ntah jadi ape pun tatau nant..hoho..guD trial addah!!

sarah shafie said...

sedap je..mcm aym percik trg..

Prince Halilintar said...

macam mane rasenya adah??masih boleh dimakan ke??

M a W a D D a H said...

cik jari: hahaha..ak ah..kalu xjadi bukan ruti tau pown...ahakss...

yeke macam tu cik jari..hahaha..xtau pon..lepas ni leh cuba lagi...:)



pocongmolek: haha..nati pocongmolek leh gak try...jom sama2 try..hehe

M a W a D D a H said...

ser: hahaha..nak wat lain jadi lain..camner tuh..haha



prince halilintar: of course la boleh makan..licin...hehe

gnesop.com said...

practice make perfect
jangan putus asa :)

M a W a D D a H said...

gnesop: hehehe..ya betul..

Related Posts with Thumbnails