Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, September 28, 2010

Mengidam punya pasal....

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Huhhh...Mengidam...Rasa perit...Tak sedap hati...Hati menggelegak..Fikiran melayang...Bila mengingatkan makanan yang kita idamkan...

Kalau tak cari..Mula la jiwa meronta...Sape lagi yang nak tolong aku cari melainkan aku sendiri yang pergi cari..Yer tak...Takde yang kisah pun kan....Tapi tak pe...Aku bahagia...Bahagia apa yang aku dapat, aku makan...hahaha...

Eh..apekebenda la erk yang aku idamkan tadi...Aku idamkan eskrem roti...Beli roti keping gardenia dan kepitkan aje ngan eskrem tu...Tengah bawak motor pun, asyik terbayang eskrem roti...Eskrem roti..Eskrem roti...Eskrem roti...Sampai meleleh air liur aku (tipu, air liur tak kuar pun)...hahaha...

Bajet nak beli yang kecik je eskrem tue..Tapi tak berbaloi...Ha..Apa lagi..Beli la eskrem wall yang besar tu perisa coklat, strawberry dan vanilla (campur-campur)...Ala..Tak mahal pun..RM5.90 je...Actually agak mahal untuk ku yang tengah kering..Tapi lum kontang aje lagi nie...Mengidam nyer pasal...Aku sanggup..Adooiii...


On da way nak balik tue...Sikit aje lagi aku nak accident...Gara2 tak sabar nak makan eskrem roti la nie...Motor depan lambat sangat bawak...Aku yang tak sabo..Kan dah kena membebel kat pakcik tue...Maaf ya pakcik...Aku tak sabo nak makan eskrem roti tue....

Sampai je kat rumah..Dengan rakusnya makan eskrem roti tue...Ya allah adah...Gelojohnya makan...Ha..Doa makan jangan lupa ye adah...hehehe...

Ok..dah puas makan eskrem roti...lalalalalala....Masih banyak lagi eskrem dan roti....Sape nak...Sape nak...hehehe...



p/s: rezeki jangan di tolak, musuh jangan di cari...

28 comments:

Hairil Rizal said...

Tak baek tau jeleskan orang awam...

p/s: Followers dah 666. Baek punya nombor!

wadud@duad said...

hehehehe..
sangat sedap di makan begitu saja..:D
x ajak wadud pwon..:-(

M a W a D D a H said...

hairil rizal: alamak..ada orang jeles la kat sini..hahaha...

hihi..no baek punya..jgn gi kedai no ekor dah..tak baek..hehe



wadud@duad: memang sangat sedap la wadud...:) la..nak ker? ada lagi ni dalam peti..meh makan..:)

amira said...

huih.. hantar sini eskrem roti tuh.. nak sikit..

puterapescado said...

tadi makan ice blend cool blog jer :(

maCy said...

mencik tau makan sorang~

Cik Jari said...

adah pnh try makan eskrem ngan rutikeben tak?

tryla...mungkin sedap..haha

Cik Jari said...
This comment has been removed by the author.
M a W a D D a H said...

amira: hantar kat mane tue? hihi



puterapescado: sedap gak tue..:)



macy: eh..mane macy tau adah makan sorang2 tadi..hahaha

M a W a D D a H said...

cik jari: hahahaha..lum pernah lagi...eh..nati tanya ruti..hihihi...

diana said...

sedap tu...
eskrim perisa vanila tak sedap sangat
makan dengan roti..
kalau coklat,jagung..ha..tu best sangat2!

M a W a D D a H said...

diana: memang sedap..ak ah la..ngan vanilla tak berapa sangat kan...:)

Asyi@alasyr said...

adah!!! nk la eskrem??
besh tol hehehe...

M a W a D D a H said...

asyi@alasyr: aaa...asyi da muncul...haha...nak ker..meh umah adah...hihi

Chaon Cornerz said...

senang je nak cari eskrim roti tue.. tak payah suroh orang lain pun takpe.. =)

M a W a D D a H said...

chaon: hahaha..sib baik senang nak cari...:)

Prince Halilintar said...

adah..prince pon nak gak..pos kat prince ye..jgn sampai cair bile smpi kat prince dah la...hehe

echah mashuri said...

tetiba rase mangidam jugaaaa..hahaha

AngahSayang2314 said...

addah cedapnyer nak cikittttttt hehehee

hamzah ian said...

lame dah gua tak mkn aiskrim...

M a W a D D a H said...

prince halilintar: ala prince nie..xyah pos..prince leh je beli kat kedai...hehe



echah: hahaha..boleh pulak erk...hihi

M a W a D D a H said...

angahsayang2314: nahhh...hehehe



hamzah ian: cian kat lu...:)

NaNaJoe said...

sedapnye eskrem tu adah..bila nak blanje nana??hehehe~~

urm...slamat ari raye adah, hope xlambat nana wish ni~ :P

aibaks said...

haha.. aibaks pun nak gak.. meh la sikit..

HaNTwO said...

gue nak gakkk.nak 100 leh??

M a W a D D a H said...

nanajoe: memang sedap pun...hehe..dtg la sini..hihi..

selamat ari raye jugak nana..:) hope tak terlambat jugak...:)



aibaks: nah..nah..hihi



hantwo: nak jugak die..hihi

IntanBerlian said...

huiii terliur den tengok aiskem tu..

Tomato Gurl's Life said...

bestnya aiskem..terliur2...

Related Posts with Thumbnails