Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, September 14, 2010

Sedih sebab 'patah kaki'....

Assalamualaikum dan salam semua....

Hari ni dah nak masuk hari raya kelima da pun...Pasti korang beraya sakan kan...Aku beraya, beraya jugak tapi sikit sedih...

Kenapa aku sedih?? Sebab aku 'patah kaki'...Uwaaaa...'Patah kaki' tak leh beraya sakan umah kawan2...Tu lar..Orang suh belajar bawak kereta, macam2 alasan...Takut lar...Tunggu dulu la...Esok2 la...Adoii...Padam muka aku...

"Tett..Tett..Tet.."mesej henset berbunyi.."Datang ea beraya di rumah, ada open house"....Dalam hati aku...Camner nak pergi...Nak bawak kete, kecut perut...Nak suh orang amek kat umah...Tak tahu lak sape yang sudi datang amek...Sadis..Sadis...

Nak bawak motor buruk yang bunyi macam motorbot tu?? Confirm ayah tak bagi...Hohoho...Tahun depan?? Tunggu jerla..Hidup mesti berani...Bawak kete...hehehe...

Maap la kengkawan..Tak dapat nak beraya umah kengkawan...Sori sesangat....Sebab...'Patah kaki'...Padam muka aku....

Jom je la tarik upih nie ngan upin dan ipin..hehe



p/s: bila dapat bawak kete ni??

19 comments:

hamzah ian said...

raya gua hari ni hujan..

M a W a D D a H said...

hamzah: kat sini pun hujan gak..layan tdo je la...hehe

amira said...

beranikan diri ok.. nanti asyik nak speed je bila boleh drive.. huhu

M a W a D D a H said...

amira: tue la..kena beranikan diri...huhu...tak sabar nak speed...erkk

Hairil Rizal said...

Sementara waktu tu boleh la beraya kat blog kawan-kawan dulu. Takde kuih raya, tapi boleh makan entry! Hehehe!

Anyway, tahun depan Adah kena pegi amik lesen kete gak (Ayat paksa..). Nanti makin lama makin susah dan makin mahal nak dapat lesen tau...

M a W a D D a H said...

hairil rizal: takpe la xder kuih raye pun..yang pasti ader duit raye...nak duit raya....hehehehe...

errr...actually adah dah ade lesen kete..tapi kecut perut je nak bawak..adesss....

HaNTwO said...

hahahah nek beskal je la...

CgMas said...

Dah ada lesen? Ubatnya beli keta, dah ada keta terpaksa la bawak! Betul X?

nosembilanbelas said...

belajar kereta cepat..nanti raya haji..boleh gi open house

sarah shafie said...

blik mlaka nnti..bwak kete aku tu..huhuhu..prctice make perfect..

khairul_bariyyah said...

jap..blur ni.. kaki ape yg patah? huuu~ jom amek lesen keta same2 adah.. =)

i dapat duit raya bnyk thun ni.. yeay! jgn jeles taw adah.. XD

maisyah said...

kejap ja tu kalau belajr bukan patah kaki lagi..'patah duit' knap patah duit?..ya la..asyik beli minyak jalan sana sini dg keta kan...

maCy said...

kak. i ade lesen. tapi i xde kete. tapi i pn ta brani bwk senanye. wawaaw

gades ain said...

Salam lebaran kak adah! :P

M a W a D D a H said...

hantwo: rasa lame giler tak naik basikal...hehe



cgmas: dah ade..adah sokong cgmas..ubatnya ialah kena beli kereta..hehe..



nosembilanbelas: hehehe..ade gak ker open house masa raya haji?? :)

M a W a D D a H said...

sarah shafie: manual..huhu..dah tak ingat dah..ekekeke..ritu dah try, mcm xpenah bawak...sadis tol...hehe..ya..practice make perfect..hehe



khairul_bariyyah: hehe..'kaki patah' means xleh gerak mane2...hehe..dak comot kene amek cepat2..adah da amek..lalala...cuma.....hihi

wah..memang jeles kalu dak comot dapat banyak duit raye..jeles!!!

M a W a D D a H said...

maisyah: ak ah la..betul kate maisyah..baru terpikir..heh..



macy: macy!!! same la kite..hehehe



gades ain: salam lebaran gak...:)

ASaDa RyutaRo said...

adah patah kaki? err.. apakah??

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: sila bace sampai habis..hehehe

Related Posts with Thumbnails