Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Thursday, September 23, 2010

Up and Down...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Sekarang...Macam2 perasaan timbul...Sekejap down...Sekejap semangat...Sekejap malas...Sekejap rajin...Macam2 nak kena fikir...Huhuhu...Sebab tu kadang2 masa nak berblogwalking dan tulis entry telah terbatas...huhuhu...

Sekejap down bila mencari equation yang tak dapat2...Tensen..Rasa kepala dah mereng...Dan mahu off....Dan kadang2 bila ingat balik yang my supervisor mahu sambung belajar bulan 12 ni, lagi2 la rasa tak mampu mahu teruskan....Dalam hati kadang2 terdetik...Kenapa amek tajuk nie...Dah tau dah susah, g tambah susah lagi...Badget boleh buat...Tapi ntah lah...

Sekejap bersemangat bila melihat orang lain dah sampai ke tahap presentation 'VIVA'...Dan seorang darinya dah boleh konvo tahun depan...Insyaallah...Dan seorang lagi akan 'VIVA' pagi nie...Moga berjaya dalila...U can do it...

Teringat kata2 seorang teman..."Sebenarnya di sebalik putus asa itu, sikit jer lagi nak berjaya...Kalau berjaya redah yang putus asa, pasti dapat...Sebab putus asa tu la yang menghalang kita daripada berjaya"...

Dulu-dulu aku nyer moto adalah 'Never give up"...Tapi kenapa sekarang.....

Fikiran bercelaru sebab fikir itu fikir ini....

Adakah sinar untukku....Gambar di ambil dari hotel semasa menginap dengan kawan2...



p/s: Kata orang...Setiap kesusahan pasti ada kesenangan...Tak sabar nak mengharungi hari2 yang senang itu..huhu...Dan pasti akan melalui yang susah dulu....huhu

20 comments:

Syikin said...

teruskan usaha wahai sahabat..semoga berjaya mencapai cita2..

rutikeben said...

saya punya moto
orang tamak selalu kenyang :p

M a W a D D a H said...

syikin: aminn...thanks kin..



rutikeben: hahaha..best gak tue moto ruti...:)

Keyyah said...

ckit je lagi dear...jumpa je ekor itu, terus ley siap.. Selamat mencari penghujung equation itu...

M a W a D D a H said...

keyyah: ekor kucing ke ekor lembu?? ekekeke...thanks keyyah..:)

qellissa said...

insyaallah,bak kata pepatahlu bersenang2 kemudian...Pasti satu hr nanti Adah akn kecapi juga kesenangan itu..aminn...

AngahSayang2314 said...

addah memang betul kita kena harungi kesusahan sekarang kemudian baru senang angah pun tengah susah nie gak...

HaNTwO said...

guddd luck kawan ;)

M a W a D D a H said...

qellissa: aminnnnn...:)



angah: nape angah?? same macam adah gak ker??



hantwo: thanks han..:)

Prince Halilintar said...

adah..wat yg terbaek selebihnya tawakal..yg penting jgn cepat putus asa..gud luck =)

Pencacai Alim said...

ekor2 ni byk ooo...

wadud@duad said...

adah teruskan semangat.. adah tu dah la seorang yang cerdik pandai.. hehehe.. respek la adah.. :-)

kuatkan semangat, ok.. lau tensen2 ajak wadud makan bakso cinta, adah sapot, ekekeke...

adah, kak asyi kim salam.. :-)

iqbalsyarie said...

aik...UPSR belum abes lagi ni!janganla give up!hehehehehehe...
jgn give up tahu!

Entry Baru:
-Yelah,saya ni orang asing...
-Ulama Politik ?

Hairil Rizal said...

Jatuh bangun turun naik perkara biasa. Yang paling penting dari semua tu ialah untuk teruskan perjalanan menuju destinasi dan tiba dengan selamat.

Chaon Cornerz said...

memang best ayat membe adah tue.. bleh jadi motivasi untuk semua orang.. jangan give up.. insya-Allah ape2 masalah pun bleh selesaikan..

hamzah ian said...

kite same

M a W a D D a H said...

prince halilintar: thanks prince..:)



pencacai alim: ekor ape lagi?? hehe



wadud@duad: thanks wadud..:) wadud belanje la bakso cinta...:)

wslm..kim salam kat kak asyi balik...:)

M a W a D D a H said...

iqbalsyarie: ye..baik iqbal si dak UPSR..:p



hairil rizal: hope sampai dengan selamatnya..:)



chaon: thanks chaon..:) harap boleh diselesaikan dengan secepat yg mungkin..aminn..



hamzah: same erk..jom bangkit..:)

AngahSayang2314 said...

addah kenapa berduka sampai tak update blog

Tomato Gurl's Life said...

teruskan usaha jgn give up ye yunk!

Related Posts with Thumbnails