Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Friday, September 3, 2010

Puisi kantoi the contest...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Aku ada satu cerita nak dikongsi pada korang semua...Ingin berpuisi pada kali ini..Puisi kah ini?? huhuhuhu...Puisi ikut kata hati....

Aku bangga memilikimu...
Ya...Rasa diri ini bertuah...
Terasa diri ini disayangi...
Hello...Ingat mudah ke nak memilikimu...
Amatlah payah...
Kena mengorat dulu...
Kenyit2 mata dulu...
Aku sanggup bekerja keras keranamu...
Sanggup redah hujan dan panas...
Sanggup makan nasi sejemput dengan ikan kering...
Sanggup naik motor buruk itu...
Sanggup.....
Cukup lah...
Cukup lah nak menampung hidupku...
Semata-mata nak memilikimu...

Takpe la...
Itu cerita dulu-dulu...
Ibarat cerita P Ramlee...
Tapi ok what...
Cerita P Ramlee sekarang ni pun masih disebut2...
Dialog dia...Jalan cerita dia...
Memang menarik...

Bila kamu keluar bersama orang lain..
Ya..Aku cemburu...
Aku cemburu...
Hello...Sapa tak cemburu, ok...
Aku kuatkan semangat...
Aku pasti...
Engkau akan berjaya kumiliki dan bertakhta dihatiku...
Ya...Engkau akan menjadi milikku satu hari nanti...
Aku pasti....

Sekarang...
Rasa dunia ini ana yang punya...
Hidup kita berdua saje...
Kulitmu yang kuning2...
Menyilaukan mataku...
Kamu??
Makin berat...
Fuh...
Memang makin berat makin aku sayang...
Makin besar makin aku sayang...
Sebab makin bernilai...
Dan tinggi sahammu...
Oh Rantai Emasku....:)

Pandai tak aku berpuisi...Lagi puitis gitu kan...Ahaksss...Dah lama aku jeling2 contest ni...Sebenarnya dah pernah wat entry cenggini..Tapi takpela...Yang itu dah lapuk...Kira yang ni the latest la...Adoi...Sempat lagi aku berpuisi di kala hidung tersumbat...Idea mencurah2 di kala ini..Ahakss...

Jom la korang join contest nie..Menarik tau...Nak join klik SINI atau kat banner kat bawah ni atau kat side bar blog nie... 
















Hadiah2 dia memang sangat menarik dan masyuk...Tarikh tutup contest ni adalah pada hari raya ketujuh...Jom la join..:) Korang pasti teruja...

To penganjur aka pencari cinta: Nak menang....No satu jadi la....Hehehehe...



p/s: Berbuka hari ni siap tambah lagi ha nasik..Orang tak sihat pun leh tambah nasik?? Adehh...

17 comments:

diana said...

semoga awak berjaya ye..

Cik Su said...

cik su pon dah join..hehe..sama sama la kita bersaing secara sihat..ok...semoga berjaya

penaberkala said...

good luck!
aih, cik su pun ada gak sini?
good luck buat semua
makin sengit, persaingan hebat

iza said...

Salam...

Alamak....sama tajuk la tapi belum publish lagi...
kena cari tajuk lain la nampaknya.

tak pe la..gud luck...

Fantastic Ajane said...

waa best u punya poem... gud luck k.. hihii...

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. adah. nak bersaing jugak yer.. gud luck!

asada nak join gak nti, tp belum ada idea nk buat lagi ni. hehe =P

Tomato Gurl's Life said...

good luck dear!

M a W a D D a H said...

diana: thanks ya..:)



cik su: hehehe..ye..sama2 la bersaing secara sihat..ekekeke



penaberkala: thanks..:)



iza: ala..tajuk sama pun xpe..asal isinya berbeza..yer tak?? hihi

M a W a D D a H said...

fantastic ajane: hehehe..thanks dear..:)



asada ryutaro: gelak ea..:p thanks asada..join la asada..:) ternanti2 puisi kamu..:)



cik tom: thanks dear..:)

maCy said...

adiah ape?? share? haha

mmg kantoi n sure menang! haha

M a W a D D a H said...

macy: macy...baru muncul ea..hadiah?? duit yang best..hihi

hope masin mulut macy..ekekeke

Asyi@alasyr said...

wow!!! mantop arr puisi adah nie..
erm tolong ajarkan asyi boley???
klo xleh nk bgtau kt wadud ekekekek

M a W a D D a H said...

asyi@alasyr: wahahaha..puisi yang puitis dan merapu rapu..ahaksss..

eh..boleh je ajar asyi..hihi..ooo..dah pandai ea gtau wadud...:p..kuat ngadu nie..hihi

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. nantikan yer adah.. dalam minggu ni kuar kot. hee =)

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: hahaha..cepat2 publish..tak sabar nie nak bace puisi asada..yang pasti hadiah tu kongsi2 ea..;)

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. mana boleh, kalau adah menang, hadiah kongsi.. asada menang adiah sendiri. lalala~

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: uikss..mane leh..tak aci la cenggitu..dah la ritu dapat hadiah tak kongsi..uhh..:p

Related Posts with Thumbnails