Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Saturday, January 8, 2011

Tiramisu: Membuatkan aku teruja nak mencarinya....

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Tiramisu...Tiramisu...Tiramisu....Ya..Cerita Tiramisu di TV3 (Slot Akasia)...Melihat cerita ni membuatkan aku teringin nak mencuba kek tiramisu...Aiyyyaaakkk...Terpengaruh betul dengan citer nie...Citer ni tak mengajak suh makan tiramisu tue pun...Tapi teringin lak kan tengok si Pieere Andrea buat kek tu (dalam tv la)...hihi...

Hanya sudu dan garpu menanti kek itu....huhu..

Ada sape2 yang pernah makan kek tiramisu? Best tak? Apa rasanya erkk...Ke ada sapa2 yang nak belanja aku makan tiramisu...Sila angkat tangan...hihi...

Aku pun carilah kat internet tanpa sempadan ni...Jumpa satu blog yang buat kek tiramisu...Nampak macam senang jer...Sedap lak tu...Kat SINI...Bila tengok macam ala-ala kek batik lak sebab letak biskut...Ahhh...Nak cuba la pasni...Leh tak owner blog? hihihi...Owner blog ni sekarang ni berada di Italy...Comel gitu...

Tengok pada sinopsis citer Tiramisu ni macam best je kan...Citer die best...So, aku perlu mengikutinya...hehehe...Pelakonnya pun best dan cute gitu...



p/s: Pagi-pagi dah teringat kek...Adehhh...

30 comments:

Ellen said...

confirm sedap tiramisu ni kan Adah..hehe

ayin~weeweet said...

saya peminat no 1 kek tiramisu.sedaaaap banget.1st time mkn kt parkson sbb ms tu xknal secret recipe lg.hahaha ada rs cappucino sket. sedap sedap hehehe

Izan Ishak said...

nak jugak tiramisu...nyummmmyyy~
gara2 tgk tiramisu ptg2 jugak ni~

syarifah radiah ibrahim said...

alaa cik adah dah buat kite mengidam choc indulgence cake kat secret recipe tu huu~

ni pun macam senang je
http://hanamemories.blogspot.com/2008/10/tiramisu-simple.html
cik adah try dulu la buat
hehe

dyea irdina said...

paling sedap sy pernah mkn tiramisu kat Mahattan Fish Market, try la g sana n order..the best ever..

M a W a D D a H said...

ellen: itulah ellen..huhu...



ayinweeweet: wahh...ade peminat kek tiramisu no 1 lagi ha...bole la g cari gak nih...hehe

M a W a D D a H said...

izan ishak: eh..sama la kita...hihi



syarifah radiah: hehehe..opss...sib baik adah xletak gambar kek tue..ade snap ritu...hihi..nak try gak...bile kah ya..hihi

M a W a D D a H said...

dyea irdina: di negara manakah itu? huhu

Raji berkata said...

woahhh mcm sedap jer o.O
kt secret recipe ada jual x eh? xD

M a W a D D a H said...

raji: adah baru nak gi tanya raji...hihi

Cik Jari said...

bile tgk cite tuh,rasa cam tak percaya je Faizal yusop dah meninggal..... Amani sgt comel...


pierre mcm tak sesuai sgt jd budak sekolah..hehe

cam sedap je tiramisu tuh...tp mesti tgi kalori..hehe..

dakcomot malas nak sign in said...

makan tiramisu + indulgence kat secret recipe (dua2 kek skali ngap)! pergh... sedap giloss!!! :D

Raji berkata said...

alamak
lom lgi bru plan nk kerja kt secret recipe
hahaha

qellissa said...

kek tiramisu kat secret recipe mmg sedap, tp x penah lg tengok citer tiramisu kat tv3 tuh..best sgt ke Adah?

E.d.Y said...

suka cite tu..layan siot

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Rasa2nya I pernah TERmakan...tp membuatnya tak pernah la pulak..

omurice said...

omu sblm ni xpernah mkn tiramisu..tapi masa balik kelate aritu singgah SR...cuba lah tiramisu...sedap rupanya...bila adah ckp pasal tiramisu..terkenang kesedapan nya..

M a W a D D a H said...

cik jari: itulah..huhu...xsesuai sebab dia nampak tua kot...kekeke...skali skale makan xpe kot cik jari...hehe



dak comot: wahhh..dak comot hantu kek rupanya...hurmm...

M a W a D D a H said...

raji: ok gak tuh ade plan...pasnih leh g makan free...hihi



qellissa: tengok la qellissa...baru tahu...

M a W a D D a H said...

edy: dah datang dah peminat cerita tiramisu...kekeke



miss mirror: adah termakan pun xpernah lagi apatah lagi nak wat...kekeke

M a W a D D a H said...

omurice: saje je tau omurice nak buat adah rase jeles...waaaa...

echah mashuri said...

tirimasu tuh sedap ah sis.hehe..
tapi sekarang dh xleh tgk cite dia.duk umahsewadah.hehehe

*header echah tak lawa pun.duk try2 buat.xhetii photoshope tuh.

Hairil Rizal said...

Kek Tiramisu tak pernah try lah Adah.

Tiram dan tisu pernah. Hehe!

M a W a D D a H said...

echah mashuri: ala...org je xpernah makan lagi nie..huhu...tgk tv3 online je echah...:)

adah langsung xreti photoshop..pakai photoscape je..huhu

M a W a D D a H said...

hairil rizal: hehehe...kalu tiram dan tisu tu ye la...:p

echah mashuri said...

lau adah nak header biasa2 macam echah tuh echah bleh try buatkan.lagipun dalam mood nak belajar.ehhehe..kalau nak la.kite ym k.izznuraishah@yahoo.com.:)

najihah sahami said...

ehemm.....adah bile nak blnje mish tiramisu..wuaaaa..terliur ni..hehe,,

Abang Jonni said...

pesal la bagi nama tiramisu ye... huhuhu...


belajar je masak... buat sendiri... mcm aku... skrg dah terer buat bergedil... huhuhu

M a W a D D a H said...

echah: oh yeke...nati adah ade masa, leh roger2 echah..:) baik hati sungguh echah nie...



mish: baru nak suh mish belanja...kekeke

M a W a D D a H said...

abang jonni: ntah la...hehehe..name tu best ape...:)

xder oven masalahnya kat umah nie...tolong beli oven...hihihi...tau la pandai masak bergedil...bukan nak post kat sini sebijik...:p

Related Posts with Thumbnails