Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Thursday, January 27, 2011

3 Idiot...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

3 Idiot...3 Idiot...3 Idiot...Wajib tonton....Wajib tonton...hehe

Semalam, Keyyah ajak aku layan cerita 3 idiot nie...Mula-mula ingatkan cerita omputih...Rupa-rupanya cerita hindustan...Meh la aku cerita sedikit sinopsis cerita ini...Memang sangat menarik berbanding cerita hindustan yang sebelum nie yang berkisar tentang cinta...Sikit sikit cinta...Sikit sikit cinta...Cerita 3 idiot nie ada kelainan sikit...

Cerita ni mengisahkan 3 orang student yang belajar dalam bidang engineering padahal diorang nie tak minat pun bidang engineering nie...Kecuali sorang tu la...Terpaksa masuk bidang engineering sebab desakan dari family masing2...Padahal diorang nie minat bidang lain...Memang kelakar dan mencemaskan di mana 3 idiot nie terpaksa menyambut baby tanpa alatan perubatan...Aiisshhh...


Ok dah...Aku tak mo cerita panjang..Nanti tak saspen lak...hehehe...

Ok, kenapa aku kata korang wajib tonton...

1) Sebab Aamir Khan, Kareena Kapor dan lain-lain berlakon...Best2...
2) Banyak pengajaran dalam cerita nie...Mementingkan persahabatan, famili dan mengajak berfikir secara lain dari biasa (think out of box).
3) Kelakar dan menghiburkan...
4) Banyak idea best dalam cerita nie....

Hidup mematangkan kita (lebih berkeyakinan) apabila ada sesuatu peristiwa berlaku seperti kesusahan dan kesedihan, kata orang setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya...

Ada gak la part sedih dalam cerita ni membuatkan aku mengalir air mata...Opppsss...hehe



p/s: Banyak benda perlu settle nih...huhu

13 comments:

Cik Shiqa said...

shiqa dah tgok.. menangis nak rak tgok ngan member.. by de way bnyak pengajaran dalam citer ni :)

Prince Halilintar said...

dah lame xlayan cite hindustan..hehe..adah mengalirkan airmate???wah, sungguh saspen disitu..haha

maCy said...

aiyoyo... ade sinchan plak. huhu

eh sis, m frns kate ok je na jual bnde2 tu if sis ade ;D

Sabihah said...

suke jugak cite ni...mmg best...^_^ sbb tu die byk menang anugerah(yang ni aku xtau betul ke tak tp cik hubby aku yang bgtau..tp kalo ye pun, mmg patut pun kan???)

aniz said...

nanes tgk citer hindustan..hehee dont cry bebeh!

Keyyah said...

best kan cite ni...2 kali 2 keyyah layan..dat y la keyyah ajak adah tgk..ngeh3

E.d.Y said...

cite ni mmg best..macam2 rasa ada dalam cite ni..terbaik la

Abang Jonni said...

aku lagi suka cite industan yg gaduh2.... kena tembak 10 das bley jln lagi... hebat tak hebat....



lama dah tak tgk cite bollywood nih...

Hairil Rizal said...

Lama dah tak bebetul layan cita Hindustan ni. Selalu asyik layan diangin lalu je...

little_teddy said...

campur aku jadik 4 idiots.hahahaha

CIK TOM said...

cik tom suka cerita tue..best..yg pntg ada aamir khan..hehe


lama giler xjenguk sini..rindu adah...eh comel la header :)

CIK TOM said...

cik tom suka cerita tue..best..yg pntg ada aamir khan..hehe


lama giler xjenguk sini..rindu adah...eh comel la header :)

Miss Yaty said...

mcm best je..nak tgk jgk lah cite ni...

Related Posts with Thumbnails