Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Sunday, January 9, 2011

Crochet: Hasil tangan yang pertama...

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Yeay...Yeay...Aku dah berjaya buat crochet external hard disk cover...Ngeeee....Tapi xder la secantik orang lain buat..Biasa lah...Kalau hasil kerja yang pertama yang berjaya, mesti la ada rongak2 sket....hihihi...Tapi puas hati la...Ni pun hasil pertolongan dan tunjuk ajar Keyyah...Ajar aku camner design atau pattern crochet tu....Thanks Keyyah....Sifu yang bagus....:)

Crochet external hard disk cover...Tak berapa cantik...Tapi puas hati....

Actually yang bawah ni hasil kerja yang pertama...Tapi yang tak berjaya...Hahaha....

Nak buat cell phone case...Buat 3/4 je, terus buat tali kat atas...Tak lawa sangat....Abaikan bunga kat tepi tue...hehe...

Second yang tak berapa nak jadi, aku bagi kat anak buah aku..Buat replika topi...Takde gambar, sebab ade dalam henset yang hilang tue...Henset tue xleh pos sebab dikhuatiri hilang...So xdapat lah korang tengok...kekekeke...


Dan ni ada lagi pattern yang aku buat....Hasil khusyuk tengok youtube...Sabar jer la adah nie.....

 Comel tak?? kekeke

Crochet handbag yang kecik (leh wat keychain), bunga-bungaan....Bunga ros yang bawah....

Maaf kualiti gambar tak terang sebab amek gambar dalam cahaya tak terang...Malas nak snap lagi.....



Macam mana aku leh dan berminat nak ceburkan diri dalam bidang crochet nie.....

Tunggu next entry...Ngeeee....



p/s: Hobi baru....:)

21 comments:

echah mashuri said...

ehhe..cantik la adah!:)..xpe2..baru blajar kan..nnti mesti mkin cntik

M a W a D D a H said...

echah: thanks echah...:) hihi..xsabar nak buat yang makin cantik...huhu

Cik Jari said...

wah..terer la adah...tangan berseni..........

ASaDa RyutaRo said...

hebat la adah.. keep it up. mana tau nanti leh buka tempahan untuk orang plak. heee ;)

syarifah radiah ibrahim said...

wahh pandainye adah
bagus betul tengok kat utube
bagus bagus
pasni boleh la orang lain tempah kat adah lak eh
;D

ASaDa RyutaRo said...

adah pun dah tak letak shoutbox. huhu..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Congrats2!!! Kena buat selalu..klu tak jadi mcm I...terus lupa step.

DALILA said...

santek..seb baik aku xde hardisk
xyah suh mu buat kekeke

Mknace said...

:):):) terbaeekkk!!!!

~naddy~ said...

lama2 tere la tu :)

Abang Jonni said...

crochet... tergeliat aku nak menyebut... huhuhu...


wah... menceburkan diri di bidang kerja tgn plak dah. kira cantik tu hasilnya...

maCy said...

comel comel comel comel!

nday macy 16 jan. ley wat jd adiah. lalalala~ ;p

sukahaha said...

wuah cantik beg buatan adah ni hehehe...

jemput sini yer
blog Matdin

E.d.Y said...

wah.ada bakat

sukahaha said...

adah!! blog serbaguna kat bloglist adah tu tlg tkr ke blog matdin blh? hehe sebab urlnya pun dah lain hehe

M a W a D D a H said...

cik jari: bese2 je tue...



asada ryutaro: hope la nati leh wat tempahan...kalau rajin...ngeee...

perasan aje asada nie..huhu

M a W a D D a H said...

syarifah radiah: tengok youtube pattern tu je...bila nak try pattern lain...adehh..pengsan jap...



miss mirror: itu la..kena selalu main ngan crochet hook and crochet...

M a W a D D a H said...

dalila: bunga yang mung buat cantik gak...suka...suka...



mknace: thanks...:)

M a W a D D a H said...

naddy: tu la..hehe



abang jonni: sebut betul2..hihi...

bidang baru ni abang jonni...hehe

M a W a D D a H said...

macy: tak berapa nak cantik sgt la macy....huhu



sukahaha: thanks matdin

M a W a D D a H said...

edy: biasa biasa je..huhu

Related Posts with Thumbnails