Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Wednesday, January 26, 2011

Cuti yang best atau buat kerja yang best??

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Bangun pagi2 nie rasa sejuk sejuk jer..Hujan turun simbah ke bumi Melaka...Ahhh nyamannya...Nak tidur balik layan tidur?? Oh, tak mungkin...Mata ni segar jer..Tidur pun dah banyak...

Start minggu ni dah nak bercuti...Raya Cina...Selamat Tahun Baru Cina dan Gong Xi Fa Cai buat mereka yang menyambutnya...Dah merasa sebijik limau kat lab...Hehe..Ok lah tue...Kalau tengok kat pasaraya kan, limau mandarin atau limau yang kecik tue tak banyak yang dijual...Tak bertimbun-timbun dan tak berkotak-kotak macam dulu...Pasaraya tu aka Mydin...Nape erk...Pokok limau tak mo berbuah ker....Hurrmmm

Sempena hari cuti ni, seperti orang lain jugak...Aku pun still dalam dilema...Nak balik ker tak, nak balik ker tak...Sebab..Badget duk kat sini leh la aku sambung buat thesis aku sebab fikir kat kampung sana, ya ampun confirm tak sentuh menda2 alah yang berkaitan ngan ilmiah nie....Seminggu tue cuti...

Tapi tu lah..Aku tak mampu nak kata kat kawan aku..."Tak balik lar, ade kerja kat sini"...Sebab kesian plak kat dia...Nak suh aku jadi peneman dia bawak kereta...Aku?? Jadi co-pilot boleh ah...Belum yakin lagi boleh jadi pilot...hehehehe...

Lagipun...Dato' aka main supervisor dah mesej kat aku " Macammana u punya progress?" Haaaa...Mampus...Berdebor ada...Cuak ada...Macam2 perasaan timbul...Sebab tue lah duk fikir banyak kali nak balik ker tak....Oh..tidak....Waaa...

Mampukah balik ker kampung sambil buat kerja nie?? Orang kata "Menyelam sambil minum air"...Aku rasa menyelam jer la boleh..Tak boleh minum air sebab masin...Air laut la katekan...hehe...Apa yang aku merapu nie...Aiisshhh...



p/s: To Echah: Thanks buat header yang tomeeyy tomeeyyy tue...Kiut sangat..Suka suka...Adooii, tak matured langsung....

p/s: To Macy: Tak boleh lagi nak upload gambar2 tu sebab baru ada 2@3 stuff...Pas cuti raya cina, ok tak?? Sebab apa...Buat menda alah tue, take time sket...hehehe...

14 comments:

aibaks said...

musti buleh nyer.. balik kampung nti.. berkurung jap dlm bilik dlm 3-4 hari kasi settle keje.. pastu baru la bercuti.. hehe

aniz said...

hish..entry dilema ni..hehe

Prince Halilintar said...

dah ade gmbr shin chan lar kat header adah..hehe

klu prince time stdy dulu klu blk kg bawalah buku byk mane pon, komfem xstdy gak..hahaha

ASaDa RyutaRo said...

balik lah demi mendapatkan ketenangan di kampung.. hehe.. duk goreng kopok lekor petang2, makan ramai2.. syok tu!

ASaDa RyutaRo said...

kiut lah header baru adah! haha.. cmna ngan contest header cool ri tu? err... *kuar topik*

fariha said...

mawaddah..ini kamu ke?
lama x dengar cite..br ari tu b duk ckp2 sal bdk2 ytb.huhu..
rindu..

Keyyah said...

hehehehe....
kalo aku lah kan kan kan kan... mst pk byk jugak... tp xpe, bw bekal buku 2...buku yg cute ituwww...hehe

little_teddy said...

halu halu..heheheh
Aku dah lama tak blogging nie.Demam dowhh...seminggu...ni pun pening pening lalat lagi.Adehh....Ko sihat ke?Cuti je..jangan jadikan keje tu satu paksaan dalam kehidupan.hahahah.

nora said...

dalam dilema ni


Cinta kat Salah Orang??

AngahSayang2314 said...

tapi bagi angah sama jer bila dah bosan keje rasa nak cuti tapi bila duk umah nak keje macam mana...

E.d.Y said...

balik ler...

KUREKURE COMEL said...

jom balik!!!hehehe

Abang Jonni said...

kirim kopok yer...

Hairil Rizal said...

Budak nakal tu as header? Hahaha!

Balik la Adah...keluarga rindu tu. Dah smpai sana pandai pandai la balance keje dgn family tu ya. Hehe!

Related Posts with Thumbnails