Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Monday, January 3, 2011

Ada lagi orang baik kat dunia nie rupanya....

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Apa khabar korang semua...Moga hari ni dan hari hari mendatang sentiasa ceria dan di limpahi rahmat oleh-Nya...Amin...

Ya..Ada lagi orang baik kat dunia nie rupanya...Bukan senang dan bukan mudah nak jumpa orang yang baik sekarang nie...Kadang-kadang kawan sendiri pun leh tikam kawan dari belakang...Huhh...Mujur la aku takde kawan yang macam nie...Alhamdulillah...

Bukan pasal ni nak diceritakan..Tapi pasal aku...Ya..Ritu lepas hantar anak buah kat stesen bas, aku tak perasan yang henset aku tercicir..Tercicir kat atas jalan...Adeehh..Cuak giler...Dah lah semua benda ada save dalam tu...No member2 lama la, no kad bank la dan lain-lain la...huhuhu...Lagipun henset tu henset akak aku bagi...Sayang giler wehh...hehehe...

Keesokannya ada orang call...Call cakap ni adah ker? Ye, aku cakap...Then dia cakap dia ada jumpa henset aku kat atas jalan belakang Maybank...Aku dengan excited nya gitau la...Ya...Tu memang henset saya dan memang cari dari malam tadi....Dia kata, dia memang hantar anak dia kat stesen bas dan terjumpa henset tue...Dan dia seorang cikgu....Alhamdulillah...Lega aku...Then, aku call ayah aku guna no satu lagi...Sib baik dah topup sebelum nie...

Aku pun mula-mulanya curious gak camner lak cikgu tu tetiba nak call no aku yang nie...Hebat tul cikgu ni...:) Maybe sebab aku asyik call je guna no nie...Satu lagi, actually no tu aku dah letak password..Memang tak leh bukak la...Tapi anak dia dapat bukak...Wah..Hebat...

Alhamdulillah...Ada juga orang baik kat dunia nie sekarang nie...Kalau tak, pasti dia amek jual jer kan henset tuh...Tak pun, amek guna je...huhuhu...Terima kasih buat cikgu tu dan famili..Moga kehidupan cikgu dan famili tu bertambah baik dan dilimpahi rahmat...Aminnnn....



p/s: Ada mood balik nak buat thesis....:)

18 comments:

Abang Jonni said...

Aminn...

lega tak... kalu tak gelabah cari2 no kwn2 balik.... huhuhu...

amirah said...

wah satu dalam seribu kot

che'ila said...

:)

ASaDa RyutaRo said...

waaa... bagus la orang tu. macam asada. lalala~

tahun 2009 ade gak jumpa hp orang. tapi asada plak yang kena maki dalam phone sbb call orang awal pagi. hahaha..

maCy said...

anak dia umur berapa? laki ke perempuan. ewah kelain macy. haha

Prince Halilintar said...

orang buat baik akan mendapat balasan yg baik..

mesti adah lega sgt da dpt enset tu balik..klu x mesti rindu nk bersms jer..haha:p

Asyi@asyar said...

rezeki adah kan? syukur alhamdulillah..
baik sungguh org tersebut ngee..

Hairil Rizal said...

Ingat tak Warlord punya citer tercicir handphone kat tempat keje?

Org mcm cikgu nilah yg tolong pulangkan balik hp tu.

Mmg susah nak cari orang baik camtu skrg Adah. Alhamdulillah, perjalanan hidup masih dipermudahkan Allah :)

Keyyah said...

alhamdulillah..selamat gambar2 keyyah kat dalam 2..ekkk ada ka??

bagus tul ada org yg baik cm 2....

slamat wt thesis adah...chaiyok2...

tehr said...

memang masih ada orang yang baik
syukur juga ya, adah

CIK TOM said...

alhamdulillah ada jugak yg baik...

Miss Yaty said...

ada rezeki lagi dgn hp tue...

n@jwamz said...

nice orang tuu...
not many ppl would do da same dat da person did.. amin masih rezeki kamoo:)

syarifah radiah ibrahim said...

Alhamdulillah
jumpa balik kan

ade je orang baik, cuma kadang2 kite je tak sedar
ataupun tak jumpe

qellissa said...

alhamdullilah, ada gak org yg baik dlm dunia ni kan kan kan..syukur at least Adah dpt blk fon Adah tu..

Pencacai Alim said...

seribu dlm satu..ada tp hmpir pupus..mungkin

Hamba Allah said...

susah nak jumpa orang macam ni pada zaman sekarang ni...ada tapi susah
jaga elok2 hendset tu..hehe

echah mashuri said...

eh rase dah komen entri ni?:(

Related Posts with Thumbnails