Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, June 28, 2011

Part 2: Temerloh ke Cameron Highlands...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Apa khabar semua...Moga ceria2 selalu...Peace yo! hihi...

Ok la...Sambung cerita dari cerita sebelum nie (Part 1: Perjalanan dari Melaka ke Temerloh (jalan dalam))...Setelah berehat 1 malam di Temerloh, aku n kengkawan pergi dulu kenduri member Baby kat Temerloh tue jugak...Gi tengahari...Lepas gi kenduri, tukar baju semua, bertolak la kitorang dalam pukul 2 petang kot rasanya...Lebih kurang la...Tapi singgah dulu kat Bentong sebab nak kena amek sorang lagi member yang turun dari KL, Lex...hehe...Ni aku bagi singkatan perjalanan dari Temerloh ke Cameron Highlands...Tak cerita panjang, just flow je aku bagi..Kang pening lak nak baca...Hihi....

Dari Temerloh --> Bentong (masuk highway) --> Raub --> Sungai Koyan --> Cameron Highlands

Temerloh ke Cameron Highlands

Kalau korang perasankan dari Raub ke Sungai Koyan, camner nak tahu jalan masuk dari Sungai Koyan ke Cameron...Kat Sungai Koyan tue, nampak je masjid Al-Muhajirin sebelah kiri tak silap la, terus masuk kiri then terus je...Sampai la kat Cameron Highlands...Jalan ke sana sempit sikit la...Muat2 je untuk satu kereta...Dan aku tengok macam orang tak lalu sangat jalan tue...Mungkin orang tak berapa tahu lagi jalan nie...Mungkin...Sebab sebelum ni orang gi Cameron lalu ikut KL, then Ipoh je...Kan...

Selamat datang ke Cameron Highlands...hihi...Aku ngan Faey..:)

Then sampai lah kami dalam pukul 5 petang camtue...

Menginap di Hotel Chuan Gin...

Menginap kat sini sebab member kata dekat je dengan pasar malam...Malamnya kami ke pasar malam....Next entry...hihi...



p/s: Oh ya, dalam perjalanan dari Kuala Pilah ke Temerloh, terperasan la gerai2 yang jual itik salai kat tepi jalan....Errr...Sedap ke itik salai...Apa rasanya erk....Ke salai tu sama je maksudnya ngan layor(orang ganu panggil)....Errr...

9 comments:

zati embong said...

kalau jat dr kuantan nk g cameron lalu ikut pos betau.jalan 2 x surrender lagi.besar n selesa.cuma certain jalan ada tanah runtuh.

M a W a D D a H said...

zati embong: oo..yeke..ade gak terperasan signboard pos betau tu..hihi

sarah shafie said...

aish..geli je trbyang itik salai..

wadud@duad said...

wow jaohnyer..
hehehehe... tapi map je tuh kan? hehehe
satu lagik..
gambo dalam otel tuh..
apesl wadud rasa semacam..:D

Nasriq said...

errr... adah dan jat... kalau boleh jangan ikut jalan pos betau tu masa hujan ek... sangat bahaya... lagi pun jalan tu tak gazet lagi...

Anonymous said...

Saya bcadang nk kecameron,ingat nk bawa kreta,kira ni ptama kali dri melaka...boleh bgi panduan ikut mana ye paling senang

zila said...

salam..korang drive sendiri ke lalu jalan tu..bahaya tak if pempuan yang bw kete.sy plan nk g wekend ni..drive sendiri..but by gropula..dalam 3 kereta..tp risau gak,keadaan jalan kt situ

M a W a D D a H said...

sarah shafie: bkpe geli plop..sedap ape..tp aku pun belum try..kekekeke..


wadud@duad: rase semacam yg mcm mane tu yer..ermmm..


nasriq: err, yeke..skrg ni cmner ye...ermmm

M a W a D D a H said...

anonymous: kalu sy, ikut yg mcm sy cerita kat atas tu jer la..kalu rase mcm xberp berani, baik lalu jln yg satu lg...


zila: wslm..ak ah, kitorang drive sendiri..insyaallah selamat..jgn lupa bace doa dan dipermudahkan dan selamat sampai ke sana...cuma kalau musim hujan, better xpayah kot lalu ikut situ..tp xtau la skrg nie jln tu mcm mana...

Related Posts with Thumbnails