Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Thursday, June 16, 2011

Adakah blog aku hampir2 nak kena hack?

Jam sudah menunjukkan pukul 3:12 am....Wahhh..Masih tak tidur di waktu ini...Kalau study ok gak...Ni sebab sekarang ni tengah hangat pasal isu web kena hack la nie....Setakat ni dah 2 web yang dah dikenalpasti kena hacked oleh anonymous nie...Dan bukan sahaja web2 kerajaan dah kena tapi ada jugak blog2 yang dah kena hacked...Siap pesan lagi kat blogger web tu suh tukar password yang susah dan jangan letak password yang senang dan apply password tu ke semua web lain...Contoh untuk fb ke, email ke, blog ke....Sungguh bersopan santun anynomous tue....

Dan....Tadi....Fuh...Penat gemuruh dan takut tadi....Tengah aku syok2 tengok web yang dah kena hack ni dan usya komen2 di fb dan sahabat blogger tetiba emel aku dan blog aku tak boleh bukak...Giler cuak beb...Takut woo...Dah la di saat anonymous ni tengah hot hack web orang...Dan aku..."Blog aku pun nak kena hack jugak ke? atau masuk virus?"

Sebab google gtau yang alamat gmail aku telah digunakan oleh orang lain....Haaa...Bila emel tak boleh bukak, blog pun tak boleh bukak dan google cakap yang blog aku "has been removed"....Aduiisshh...Sape pulak yang baik hati nak remove blog aku....Cuak..Cuak...Sampai tak ngantuk aku duk explore...

Usya kat sahabat blogger dan gengblogger masa tu, dah kesan ada blog yang dah kena hack...Uiskkhh...Diorang hack jugak blog nie..huhu...Takut...Takut...Then, google suh immediately send verification code then code tu di hantar through text message....Pikir 10kali nak percaya atau tak...Then, try lar...Memang akan dapat verification code through text message....Bila dah verify, tukar password yang panjang sikit then baru la boleh bukak balik emel dan blog....Lega jap...

Adusshhh...Tak mahu la jadi camni lagi....Huhuhu...



p/s: Sepatutnya tengok gerhana bulan...Ni lain jadinya....huhu...Takut gak sebenarnya nak intai2 kat luar yang gelap tue sorang2...huhuhu....
p/s: Baru lepas buat entry beberapa jam yang lalu, tetiba terbuat entry nie....Jenguk2 la entry yang sebelum nie.....
p/s: Dah kul 4 am nie....

16 comments:

Keyyah said...

perghhh dasyat btol adah stay up..hehe... adoii mcm2 la hackers ni...xda keja kowt

Nasriq said...

erkkk... tetiba aku jadi takut...

wa khairul onggon said...

Takut gak sebab blog saya dah kena hack Jan lepas.. dari Russia plak tu.. :P

Aniz said...

fiiuuhhhhhh~ seb baik leh bka blog adah....klu x nak wat repot kat ketua kampung, ketua kelas, ketua jawatankuasa penduduk kampung pisang, ktua polis...semua lah! hahaha

Warna Warni Kehidupan said...

erm..mengikut kata pakcik surat khabar serangan hackers tersebut berjaya di patahkan oleh tentera2 siber kita..yeay...

Cik Ezy said...

cuak je kn..
huhu

KUREKURE COMEL said...

mina kena cmtu la hari tu....
nsib baik blh bukak semula...


cuakkan...mina kemain pucat muke...hehehe....

wadud@duad said...

bahaya tuh adah.. hehehe takot la tuh..
biasa la besar harga blog ni bagi kita.. tibe kene hack.. mesti sakit hati.. :)
moga kita semua selamat ea adah.. :)

ïêmå å¢klê§ said...

iema xsempat tgk gerhana bulan..
rugi sangat rasanya..

.m y z. said...

pehhhh scaryyyyyy. apesal lah nak hack2 blog orang. huh!

little_teddy said...

seramnya...tapi tak menyempat nak buat begitu...huhuhuh

Mr iz said...

alamaksemen ... bahay juga ni.... gerhana juga yang tak bahaya.... ni pun macam nak bertukar dah ni...gerhana punya pasal kot...he he he he

M a W a D D a H said...

keyyah: stay up sampai kalah orang yang keje kat bahagian it tu tuk menyelamatkan web...haha...



nasriq: huhu..tu lar..kalau dah kena ceroboh takut apalah diorang nak buat kat id kita nati...



wa khairul onggon: oh yeke...ni dari china...

M a W a D D a H said...

aniz: haha..report kat tok mudim boleh tak? hihi...tu lar kan...sib baik...kalau masa tue aniz bukak blog adah mesti pelik sebab blog adah dah diremoved...huhu...



warna warni kehidupan: hope berjaya lah..tapi kena berjaga-jaga jugak takut dia mai serang lagi tanpa bagi amaran...



cik ezy: tau xpe...

M a W a D D a H said...

kurekurecomel: same lar kite...muka jadi pucat sekejap..ngeeee...



wadud@duad: hope semua selamat dan tiada apa2 perubahan yang dibuat oleh diorang...



iema: adah memang mcm sempat tapi takut nak jenguk kat luar takut nampak benda alah lain...teruk, pikir lain...hihihi

M a W a D D a H said...

myz: saje nak test power kot...



little_teddy: serammm...



mr iz: dan dan time gerhana diorang nak buat kan...huhu

Related Posts with Thumbnails