Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Friday, June 17, 2011

Emailku diceroboh...

Assalamualaikum dan salam semua...

Salam pagi jumaat...Semoga hari ini adalah hari yang dilalui oleh anda ada keberkatan dan mendapat rahmat oleh-Nya...Aminnn...Apa khabar semua....

Susulan daripada kes email aku yang diguna pakai oleh orang lain (entry sebelum ni SINI), google gtau yang email aku telah diceroboh dari negara china...Ni kenyataan daripada google bila aku bukak emel pagi semalam...

Klik untuk tumbesaran...

"Warning: we believe your account was recently accessed from: China"

Dan yang kat bawah ni dapat emel pelik dan semacam diorang nak menghantar something (maybe scam) pada email address kawan2 aku melalui email aku...Cis...Sib baik dah delete permanently....


Apa lah menda alah ni....

Nampaknya kes godam menggodam ni giat dilakukan oleh anonymous diseluruh dunia...Maybe...Ataupun geng diorang ni memang setiap negara ada dan kemudian mereka berpakat untuk mencuri atau merosakkan data2 yang ada....Atau sekadar menakutkan kerajaan dan pengguna internet...Huhuhu...Nak test power ler tu....

Ni adalah blog yang dah kena hack by anonymous. Blog ni je kebetulan aku ingat..SINI...Hope tuan blog ni bersabar dan agar tuan/puan anonymous nie mempunyai sifat belas kasihan dengan keluar dari blog tu....



p/s: Adakah anonymous ni akan menyerang dan melakukan aktiviti ni dalam 2@3 hari lagi? Adakah diorang ni dah dibayar atau saje nak test power?

14 comments:

Nasriq said...

kalau tak nak kena serang, kena buat apa yea??

M a W a D D a H said...

nasriq: kena tukar password yang panjang dan susah...tapi tu lar kita plak yang kena ingat nati...hukhuk

KUREKURE COMEL said...

kesiannya tuan blog tu kan...
haisshhh...kalau mina kompem dah nangis...sedih wooo...


nsib baik blog adah dah ok kan...

.m y z. said...

tak habis2! kena tukar paswrd 68 harakat ah kalau mcm ni T__T

wa khairul onggon said...

Password utk blog, fb, twitter dan sebagainya kena lain-lain.. Saya terkena ituhari kena hack dari russia :P

Cik Ezy said...

smpai ke negara china pon ade..
hurm..
menyeramkn,,

wadud@duad said...

adah faymes sangat kot..
hehehehe.. :)
betol...
mugnkin tu yang buatkan drang buka mata.. :)

emieysandra said...

uishhh..bhayanyer..npe diorg wt cmni

maCy said...

isk2. ade jugak kes mcm ni

Keyyah said...

kesian kamoooo...sampai xtido..heee..
apa2 pun syukur sbb dah ok balik....

.m y z. said...

kalau tak boleh buka tu, consider kena hack lah ek?

intan suraya said...

email intan pn prnh kena hack 2 thn lepas kot.. pastu tuka pword..:D

ïêmå å¢klê§ said...

diorng test power je 2..
nnt2 diorng bosan la 2...

Mr iz said...

saya bab it ni buta kayu sikit.... he he he he... tau on je... pastu klik..he he he.... agak nya ntah brapa kali lah agak nye ijat kena panah... he he he... try sorok ip address tu bila on internet... dia orang trace ikut situ kot... entah la ... he he he ... susah woo kalau kena ceroboh ni... kira macam cabul la juga... kan...he he he he...

Related Posts with Thumbnails