Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Sunday, October 31, 2010

Jodoh kita tiada siapa yang tahu...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Selamat beristirehat dan berhujung minggu semua..Hari ni aku nak rileks sedikit walaupun kerja bertimbun di belakang nak disettlekan...Nak rehat jap rini...Kalau fikirkan keja, memang tak habis2...huhuhu...

Kata orang, "Kalau ada jodoh tak ke mana"...So bagi yang belum berkahwin mesti tertanya2 kan siapalah jodoh kita kan...Tapi itu yang belum bercouple...Tapi yang dah bercouple, ada sesetengah orang yakin itu jodoh dia dan ada yang tak yakin...Ha..camner tue...

Aisshh..Nape aku buat entry pasal jodoh nie...Actually, sejak kebelakangan nie, asyik ramai je minat alamat kat fb...Nak hantar kad kahwin...Dan ada juga yang akan kahwin tak lama lagi....

Tak termasuk lagi yang sedang pregnant dan ada yang dah dapat anak2 yang comel2 semuanya...Jeles aku tengok...Huhuhu...



Kalau orang bertanya...Nape tak couple...Nape tak kahwin...Dah yang pasti jawapannya adalah takde orang nak...Ye ke takde...Dah tu, tak cari, camner nak adakan....hohoho...Nak mengorat tak reti, camner nak jumpa?? Hahaha...Camner nak mengorat? Ada tips tak?? Hahahaha.... 

Takkan tetiba nak kenyit2 mata kat orang tak kenal?? Hahaha...Tak kan, tetiba, weh..sila jadi pakwe aku...kalau tak, aku bunuh ko...hahahaha..Takde la...Memain je...Agagagaga....



p/s: Jodoh, ajal, maut, semua ketentuan Tuhan...

19 comments:

khairul_bariyyah said...

tips nk dimengorat? hahaha... tak tahu la plak.. kne ade tips ea? ngee~

mohd saifulnizam said said...

perlu ke mengorat2 nie,suatu ari nanti adanya jodoh,yang penting persiapkan diri,wanita yang baik untuk lelaki yang baik...hehe

Tomato Gurl's Life said...

waaaa betul adah..ramai yg mintak alamat nak nak anto kad kawin..huk3 ;(

Syafrizal said...

banyakkan berdoa...

iqbalsyarie said...

hihi..taknak cakap apa-apa, sebab kalau saya mula cakap, orang akan salah faham.kononnya asaya nak mngajar pula :(

hehe

Mari menjadi manusia

Latest Post : Kita Tidak Hipokrit!

Hairil Rizal said...

Kelako la Adah ni...nak mengorat pun minta tips ke?

Hehehehe!

M a W a D D a H said...

khairul_bariyyah: hahaha...eh, ada ker? ntah..hihi



mohd saifulnizam: hehehe..saje2 je gurau2 kat atas tue...insyaallah, perempuan yang baik dengan lelaki yang baik...:)

M a W a D D a H said...

cik tom: cik tom pun camtu erk...hihihi...adah rasa apa yang cik tom rasa..hihi



syafrizal: hehe..:)

M a W a D D a H said...

iqbalsyarie: hehe..cam gitu plak erk iqbal...mengajar tu satu proses pembelajaran tau...tak baik sorok2 ilmu ni iqbal...hehe



hairil rizal: hehehe..takde la..saje2 je tue...hakhakhak...mane la tau kot2 ada sape2 yang tahu kan..ahakss...

Encik Gorilla said...

Adah... aku kan ada.... ehehehe...

M a W a D D a H said...

encik gorilla: ak ah laaa...ko kan ade...:)

Asyi@alasyr said...

ekekkeke... asyi pun sama ramai yg mintk alamat nk hntr jemputan
xpe la insyaALLAH ada la jodoh lambat n cepat jerk.. jodoh dah ade tggu masa nk bgi je.. cayungggggggggggg adah!!!!

Prince Halilintar said...

setiap mannusia dicipta berpasangan..cuma masa yang menentukan nanti..hehe..adah bersabar la ye..hehe

ASaDa RyutaRo said...

adah nak mengorat?? selamat maju jaya. hehe..

jodoh dan pertemuan sememangnya ketentuan daripada Allah. walaupun macam tu, kena dengan usaha jugak. duduk d rumah tak buat apa, mana jodoh nak datang kan.

ada seseorang pernah keluarkan ayat ni dlu.. "kalau nak cari calon suami, cari yang selalu ke masjid" .. adah nak ke masjid try usha2?

Anna Boleyn said...

salam..

yep jodoh semua ketentuan tuhan. tp kita kena berusaha juga.. :)

M a W a D D a H said...

asyi@alasyr: hehehe..sama la kita..kita tunggu bila masanya hari bahagia itu...:)



prince halilintar: hehe..tgh bersabar la nie...:)

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: thanks asada..ahakss...langsung tak pandai mengorat..berangan jer tuh...haha

betul la tu asada..kena berusaha kan..kalu duk umah je memang tak dapat pape kan..dapat tido n makan jer la kan...ahaksss...




anne boleyn: wslm..betul2x...jodoh pertemuan di tangan tuhan..perlu berusaha jugak...gambate..gambate...:)

find jobs said...

Thanks for info n giving me ideas...
jobsdiamonds.........

humbleyat said...

adah..jgn risau,,tepat masanya dan bil akita bersedia, Allah akan akan tetapkan jodoh kita..yg penting doa jgn putus yerrk;)

Related Posts with Thumbnails