Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Saturday, October 23, 2010

Menyampuk dan menyampah...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Bangun di awal pagi...Dan ketika ini sudah pasti semua orang dah tidur di buai mimpi...Mimpi indah, bagus lah..Tapi kalau mimpi seram?? Aisshh..Menakutkan aje...Pernah gak dulu2 mimpi seram dimana aku mimpi dikejar hantu dan dirasuk...Adooii..Macam real...Siyess...Menakutkan aje...Sib baik itu cuma mimpi....Mimpi dalam mimpi pun pernah..Ingatkan yang dalam tv tu saje2 je wat citer orang tu mimpi dalam mimpi..Rupa2nya memang ada, mimpi dalam mimpi...Pernah berlaku kat aku... Mimpi... Tersedar... Mimpi... Tersedar(Realiti)... Dasatkan.... hehehe...

Kenapa tidur awal dan bangun awal (kul 12 lebey)..Sebab sudah pasti sebab aku tak sembahyang isyak lagi...Kalau mengantuk dalam gaban tu, aku lebih refer tidur dulu...Sebab kalau sembahyang dalam keadaan mamai atau separuh sedar, sudah pasti kadang2 tu aku tak ingat berapa rakaat aku sembahyang...Aisshh..Aku insan lemah...

Menyimpang ke lain jap...Menyampuk...Korang rasa bagus ke menyampuk tue...Orang tua-tua kata, "Kalau orang tua-tua cakap, jangan menyampuk"...Benar jugak kan...Kadang2, kalau menyampuk tu membuatkan kita rasa menyampahkan...Aisshh...

Bukan apa...Adalah satu kisah tiga orang remaja ni bercakap dengan seronoknya and then ada la sorang datang menyampuk...Dah la tak betul cara menyampuk dan membuatkan perbualan terbantut dan rasa menyampah...Aisshhh..Tak kena dengan topik remaja, tetiba menyampuk...Membuatkan kita rasa geram...

Sabar je la...Hidup ni macam2 ragam dan macam2 perangai yang kita jumpa...Sabar itu maniskan...

"Orang yang melihat tidak dapat merasai kesengsaraan orang yang menanggung kecuali dia sendiri pernah merasai"....

Jadi, jangan menyampuk...

Nah najmi..bunga aku bagi masa konvo...Wangi..Tak payah beli mahal2.Petik je depan rumah...hahaha



p/s: Adik bongsuku akan berkonvo di Uitm Shah Alam akhir bulan 11....Selamat berkonvo dengan riang...:)

16 comments:

Asyi@alasyr said...

ha'ah adah sabar itu manis.. kita akn dpt nikmatnya.. :)
besh gk enty adah.. insyaALLLAH setiasa kita muhasabah diri :)

Keyyah said...

selamat berkonvo juga najmi..hehehe

Cik Jari said...

a'ah..jgn menyampuk...selamat berkonvo adik bongsu :)

heh,kak adah kede la...ade ke patut bg bunga ros dpn umah je..:)

M a W a D D a H said...

asyi@alasyr: hehe..jom muhasabah diri..tapi xpernah lagi g sabah...erkk..hihi



keyyah: "thanks"...mewakili adik aku..kuikuikui...

M a W a D D a H said...

cik jari: hehe..hahaha..bukan kede, tpi xde budget..hahaha

Prince Halilintar said...

Salam adah..klau prince menyampuk komen kat sini boleh ke??haha

adik nk konvo eh?hehe,prince akan bertugas semasa hari konvo nanti..

Hairil Rizal said...

Hmm..kekadang niat kita ikhlas nak menolong tapi sebenarnya mmg kita tak mampu nak menyelami apa yg sebenarnya dirasai oleh org tu.

Takpelah..sekurang-kurangnya kita mencuba, ye tak?

platipus said...

jgn tgguh2 solat...tak elok..cuba baca entri aku pasal a last minute-doer tu

Tomato Gurl's Life said...

nak menyampuk jugak.hhaha..ciktom konvo awal bln 12..bg bunga gak eh adah..

dunspeak♥ said...

bila orang menyampuk rasa nak hempuk2 pun ada..tapi bak kata adah, sabar itu maniskan ? heee

echah mashuri said...

kalau menyampuk dengan hormat bleh ag..kalo dh nak main2 lbh2 xpsl2 kene hmpuk..heee

Encik Gorilla said...

errr... tumpang tanya... pejabat pos kat mana....

M a W a D D a H said...

prince halilintar: kat sini, xpe..memang dialu-alukan...hehehe..
prince bertugas ea..leh la suh prince belanja makan...lalalala..:)



hairil rizal: tapikan setiap tutur bicara mestilah cantik kan..:)

M a W a D D a H said...

platipus: dah bace en platipus...hehe



cik tom: konvo gak erk..tahniah cik tom..nah bunga plastik...hihi..:)

M a W a D D a H said...

dunspeak: menyampuk kena cara xpe..tapi kalu xkena cara, memang bestkan kalu dpt hempuk...:p



echah mashuri: tau xpe...hehe..anda memang memahami...

M a W a D D a H said...

encik gorilla: sini bukan kaunter pertanyaan...hahahaha...:p

Related Posts with Thumbnails