Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Friday, October 15, 2010

Part time...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Tak jawab salam, dosa..ngeh..ngeh..ngeh...Eh..betul la kan..:) hehe..Rindu rasanya nak baca blog orang..Rindu rasanya nak berblogwalking...Rindunya nak bermesra-mesra ngan korang di shoutbox ataupun di comment...Rasa macam lama tak berbuat demikian...Di hujung minggu la ada sedikit masa...Tu pun cuba2 nak curik2 masa...

Kenapa aku ada masa time hujung minggu jer?? Arrgghh...Hujung minggu la time aku ada rehat...Tue pun tak banyak..Mesti ada yang tertanya tanya kan...Nape la aku nie asyik busy je sejak akhir2 nie...Apalah yang aku wat kan...Sekejap emosi ok..Sekejap emosi tak ok...Sekejap stabil...Sekejap tak...

Sebab...Sebab...Ye..Aku kena bahagikan masa antara study aku ngan keje...Aku dah keje part time..Dah takde sumber dah nie...Kena keja part time...Study pun part time...Dah convert dari full time ke part time...Huh..Rasa lama giler aku study wat projek nie...Agak2nya leh dapat degree skali lagi...Wahahaha...Giler rasa...

Projek..projek..projek...bila mau siap...arrrgghhh...Sama ada aku dapat siap atau pun di 'fail' kan..Oh tidak...Tak sanggup rasanya kalau aku di 'fail' kan..Mitak jauh la...Syuhh...Syuhh...Bukan apa..Sebab fikir da lama giler tak jumpa main supervisor, dato'...Mesti dia tak pasti kewujudan aku nie...Wujud ker tak wujud...Addooiii...Maaf dato', lama tak jumpa..Bukan apa...Sebab progress so slow...

Kenapa jadi macam nie...Banyak faktor...Sekejap semangat meninggi macam gunung everest...Sekejap semangat merundum macam jatuh dari gunung everest tadi..Belepek jatuh...Errmm...Hanya orang yang terdekat mengetahui...Dan juga mereka yang amek master by research...Hanya mereka yang memahami...Betapa peritnya...Betapa pahitnya...Tapi maybe tak semua yang mengalami...Depends...

Jangan kacau..aku tengah simulate nie...:p

Hahahahaha...Jom sama2 gelak...Gelak saja k...Gelak sambil melepaskan tensen...Weh..Karaoke best gak nie...Siyes lama tak melalak...Lama rasa tak layan rock kapak...lalalala...Melalak sorang2 depan pc nie selalu la...Ha..Kalau nampak aku pelik2 tue maknanya aku tengah tensen la tue...Hope tak tercabut satu wayar kat otak aku nie...Eh..sambung2 balik kalau tercabut...Apa aku mengarut nie..ngeh...ngeh..ngehh...




p/s: Pelikkan...Busy2 pun masih lagi tulis blog...:) Hadapilah hidup ini dengan tenang...Jangan sampai terbabas...

20 comments:

Syafrizal said...

pelan-pelan awak
nanti siap la tu hehe

echah mashuri said...

hhehe....cooolll...:P

Hairil Rizal said...

Balance out everything sis!
Jgn sampai hidup tak fun plak.

ASaDa RyutaRo said...

hadapi dengan senyuman. lalala~

cool adah.. chaiyok! chaiyok! =P

khairul_bariyyah said...

baru lpas karok2 smpai sakit tekak..
jgn jeles~~ :)

maCy said...

maCy nak jadi org terdekat yg serba mengetahui :)

wadud@duad said...

alar ada.. relax ar..
semua orang ada masalah, masing2 problem masing2 tanggung.. ekeke...
banyak2 kan minum air.. kasi power sikit..hee :p

Keyyah said...

sabar itu pasti ada manisnya..hehehe..

susah2 dahulu, insyaallah senang2 kemudian..hehe

Syikin said...

adah part time ape skrg?

Miss Mirror a.k.a Sam said...

ADAH ~ Selagi ada kudrat, sementelaah pula masih single.. grab je peluang menuntut ilmu tu dgn semangat menyala2...jgn biar padam. DO THE BEST... bayangkan yg indah2 tika semua tu telah berjaya direntasi..pasti semangat tu akan terus setinggi Gunung Everest!

hamzah ian said...

tak siap keje. haha

M a W a D D a H said...

syafrizal: masalahnya memang terlalu perlahan..uhukks..



echah: thanks babe..adah selalu cool...:)

M a W a D D a H said...

hairil rizal: nak kena balance tu kena ada kekuatan..uhukkss...thanks for da advice..:)



asada ryutaro: thanks asada..hidup ni kena selalu tersenyum walaupun pahitkan...:)

M a W a D D a H said...

khairul_bariyyah: nyanyi lagu ape tue..:)



macy: thanks macy..:)

M a W a D D a H said...

wadud@duad: ak ah la wadud..berani amek risiko, berani tanggung kan...



keyyah: tak sabar nak merasa kemanisan itu..huhu

M a W a D D a H said...

syikin: kira duit..;)



miss mirror aka sam: thanks atas nasihat miss mirror...dengan kata2 yang penuh bersemangat, insyaallah adah kembali bersemangat...tak sabar nak berada di puncak everest..:)

M a W a D D a H said...

hamzah: hahaha..tau xpe...tue fikiran berserabut..

Tomato Gurl's Life said...

cool ye..good luck!

eiela said...

huhu sekali sekala melepaskan tension takpe,,jangan pendam nanti jadi gila

M a W a D D a H said...

cik tom: thanks dear..;)



eiela: tau xpe...xleh pendam kan..takut gak jadi giler...hehe

Related Posts with Thumbnails