Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Sunday, October 24, 2010

Elektrik tiada, takpe lagi...Tapi kalau air tiada???

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Air tiada dari pagi sampai lah ke malam...Takde note sampai rumah, takde berita dalam radio atau tv, tup tup, xder air..Aisshh...Sekurang2nya bagi lah tau dulu kan dari rumah ke rumah...Cian kat kitorang nie..Dah lah merantau...Lagipun umah nie xder perigi...aiiyyyaaa...Ke diorang dah umum cuma kitorang je tak tau...hehe..

 Air itu penting...

Elektrik tiada, takpe lagi...Tapi kalau air tiada?? Waahh..memang bermasalah...Sebab apa aku kata cam gitu??

1) Air memang diperlukan dalam badan kita....Untuk proses penghadaman, penyingkiran toksin, kuar air kencing, kuar air mata, dan bla bla bla....Memang badan kita perlukan air untuk hidup...:)
2) Perempuan period lagi ah susah kalau xder air..Sebab nak basuh pad...hehehe...Dan pasti kurang selesa kan...
3) Nak mandi...Badan tak selesa kan kalau tak mandi...(Tapi lewat malam tak mandi sebab sejuk...hehe)
4) Nak basuh baju yang tertunggak tunggak dalam baldi...Tu la..Sape suh simpan banyak2...hehe
5) Nak masak pun terbantut...Apatah lagi nak basuh pinggan, periuk dan sewaktu dengannya...:)
6) Tak leh nak gosok gigi...Malu la wey nak cakap ngan orang kalau tak gosok gigi...Confirm bau mulut semerbak...aiissshh...

Kalau elektrik tiada??
1) Kalau panas, leh kipas2 ngan kertas ataupun cari angin luar...
2) Kalau tak leh on pc, charge henset, leh tido je terus...ada faedah jugakkan bila tido..:)
3) Yang kerja kat ofis tue, maybe leh lepak2 jap, minum2 kopi, bual2 kosong...kekekeke
4) Leh jadi alasan xmo g kelas or lab...haha...(jangan selalu buat alasan) :p

Tapi kalau melibatkan online dan kilang besar yang memerlukan elektrik?? Haa...pasti susah jugakkan...Leh wat back up kan...Bak kata orang, "sediakan payung sebelum hujan"...



p/s: Membuang air mata untuk mereka yang tak berguna memang membazirkan...
Tapi buang air mata untuk ketenangan jiwa dan perasaan bila berserabut memang satu nikmat...
Yang mana satu bagus?? ekekeke

26 comments:

Encik Gorilla said...

lorrr.... takde air ke?... ko dah mandi ke blom?....

pena said...

yup..
stuju sangat.. air sangat pnting..

M a W a D D a H said...

encik gorilla: tadi takde, tapi sekarang dah ade...sejuk wey...;)



pena: kan...kan....:)

Encik Gorilla said...

tak mandi la tu....


sekali besok takde air lagi... habislah ko.. baik ko tadah banyak2...

M a W a D D a H said...

encik gorilla: hahahaha..terkantoi plak ngan ko...larikkk...hihi..

jangan la masin mulut ko...hehe

ASaDa RyutaRo said...

takde air.. tido je la.. barang2 antar dobi, beli air botol utk berus gigi.. =P

kalau takde letrik, seolah2 separuh hidup dah hilang.. uhh!

menangis mengharapkan redha Allah itu lebih bagus..

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: pandai eaa...adehhh...

betul cakap asada, menangis mengharapkan redha Allah itu lebih bagus...like..like...:)

bulatkocik said...

yg las tu..mmg slalu pmpn jer buat..laki nie dy pendam jer..smpailar dah takleh pendam..skli kuar mcurah2 satu ke ladang gndum..hehehe

M a W a D D a H said...

bulatkocik: hehehe..macam tu rupanye si laki2...hehe..baru ku tahu...

kiranya laki2 pun keluar air mata gak la nie...lalalala

echah mashuri said...

dua2 biar ade..haha
tp kalau pilih anra 1 air la...
penah kt kolej xder air..nk buang air kecik pun seksa..nikan lak nk mndi..heee

Miss Q said...

lebih baik laa tak da letrik drp takda air weyhhh

Cik Jari said...

haha...yesp2..air penting owh..lagi2 lau ngah period..penah dulu,masuk utan,susah nk jumpe air..mmg ta best owh..melekit2 sbb ta puas mandi...heeeeee,,adah dh mandi blom nih?

M a W a D D a H said...

echah mashuri: kalau pilih antara dua, yg pasti nak pilih air kan...hehe..itu la...kalu nak xleh buang air, aiyya, takut terkena batu karang laks...huhu



miss Q: hehehe..tau xpe..:)

M a W a D D a H said...

cik jari: time awal2 period lagi2 la seksa kan..kena guna bnyk air..huhu..nak mandi la nie...ahakss..

maCy said...

meh la basuhkan baju macy yg tertunggak ni walo ade air. wawawa

*tpu je ;D*

Asyi@alasyr said...

haaaaaaa.. skodeng adah ngah mandi ekekekek..

khairul_bariyyah said...

terasa dgn p/s adah 2.. :(

sumpit said...

huhuhu memang seksa kan...minggu lepas kitorang terkena gak...nsb skolah dkt,ley g tmpag mandi-mandas disana....n nasib time weekend...

kela0t said...

busuk ah xmndi xde air..haha

platipus said...

benci gila kalau air takda..nk kuak lentang pon ssh

platipus said...

benci gila kalau air takda..nk kuak lentang pon ssh

M a W a D D a H said...

macy: leh..tapi kena cas..hehe



asyi@alasyr: oh tidak!!! hihi

M a W a D D a H said...

khairul_bariyyah: kenapa ni yang?? ade masalah ker? meh sini citer kat adah...xmo sedey2 k...;)



sumpit: memang terseksa kalau xder air...huhu

M a W a D D a H said...

kelaot: hahaha..tau xpe..terjun ke laot la kan kalu xder air...hihi



platipus: tipus memang...kena pakai air kalau nak kuak lentang...hehe

Tomato Gurl's Life said...

xsuka time xde air...benci2..huhu..tp suka gak perabis air mata utk ketenangan jiwa ;)

M a W a D D a H said...

cik tom: sama la..xsuka gak kalau xder air...apa salahnya kan buang air mata untuk ketenangan jiwa...

Related Posts with Thumbnails