Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Saturday, October 2, 2010

Berenang bersama ikan-ikan..lalalala...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Sebelum aku bercerita tentang keseronokan aku nie, aku ingin berterima kasih kat korang yang mengomen dan memberi nasihat serta kata-kata semangat pada diriku pada entri yang sebelum ni...SINI...Korang memang best...Ya..aku akui ketika itu memang aku betul-betul down dan kurang bersemangat...Macam2 nak kena fikir...Tapi sekarang..Aku dah hepi setelah berpicnic di air terjun...Wallahhh...Sudah sekian lamanya tak pergi mandi manda di air terjun...lalalala...Jom layan...Zaassss!!!

Yeahhh...Pagi tadi aku dan kenkawan (Z and Ser) pergi ke Air Terjun Sagil di Tangkak...Rasa hepi giler walaupun hanya bertiga perempuan ayu lagi cun ke sana..hahaha...Thanks to korang..Korang memang best terutama mrs driver yang memandu dengan senyuman menawan...:) Dan juga penumpang di belakang yang tersenyum simpul...haha...

Bangun pagi2 dengan penuh bersemangat...Aku dikejutkan oleh mereka yang semangat bangun awal...hahaha...Masak2 mihun goreng, nasi goreng, sosej dan air teh panas...Nampak macam banyak kan...Tapi takde la banyak...Tapi banyak la jugak...eh..apa yang aku merepek ni...hahaha...

 Bertiga...

Kitorang bertolak dalam kul 8 pagi dan sampai dalam kul 9 pagi...Lebey kurang macam tue la...Kenapa pergi awal sangat?? Sebab nak cari port baik punya..hihi...Lagipun mandi2 tak ramai orang syokkan berbanding mandi air terjun di tempat yang sesak..Oh tidak...

Dan memang ternyata...Tak ramai orang..Kiranya orang yang terawal sampai...hihi...Lepas dapat port yang baik punya..Kitorang bersarapan dulu..Almaklumlah perut dah berbunyi meminta makanan...Ok, pas makan kita terjun ea perut...hehe..Perut kata "Yes"...Apa lagi...Melantak la dulu...haha

 Air terjun yang sejuk giler..Peace...

Jom terjun...Bummm...Sejuk giler air terjun..Eeee..Sejuk...Tetiba nampak ikan...Berenang renang datang dekat kat kaki aku...Sedikit teruja...Lagi teruja bila dak2 nie bagi ikan tu makan..Lagi ramai yang datang berebut rebut makanan tu..Tak percaya..Tengok gambar nie...

Ikan yang seronok dengan kedatangan kitorang...hehe

Aku....Sudah pasti aku geli...Bukan geli tengok ikan yang banyak..Tapi geli bila ikan-ikan ni menggigit gigit kakiku..Tapi tak berdarah pun..Member aku ni rileks jer..Aku je yang geli...Bukan takut, tapi geli geli je...hahaha...

Seronok giler tengok ikan2 yang banyak serta jinak nie..Hilang segala stress yang ada...Terima kasih ikan dan mereka mereka yang best...hehehe...

Air terjun yang sejuk...

Kitorang balik dalam tengah hari..Lame kan..Sampai kecut jari jemari ku serta bibir ku sampai menggeletar...gegegege...Sejuk giler wey air terjun...:)

 
 Lagi2 gambar air terjun...

Memang terasa keseronokan itu...Sudah lama dah tak berpicnic, mandi manda di air terjun...Siyes la...Hope boleh datang lagi...hehe..



p/s: Pasni nak g mane plak?? hehehe..

31 comments:

maCy said...

tak ajaaaaaaaaak~
baru pagi tadi cite2 sal nak g aer terjun. huhu

M a W a D D a H said...

macy: laaaa...x cakap nak ikut..huhu..cian dia...

lain kali nak g lagi..insyaallah...tak tau bile...hehe

m@m@ n@yl! said...

huhu..bestnye g sagil....
lame giler dh tk g sane..=(

xpe ah..tgu nayli beso sket..bru ajak ayah nayli g sane..hehe.

p/s g ber3 je..awat tk ajak??

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

nampak macam best..napa pegi tak sms

M a W a D D a H said...

mama nayli: ingat nak ajak akak jugak malam tadi..tapi ingatkan akak xleh g sebab kena jaga nayli di hari minggu...huhuhu...

lain kali kita g ea...

M a W a D D a H said...

brutalsolo: erkk..nak g gak ker? hehe...

gnesop.com said...

wah.. best mandi manda..
lama x mandi air terjun..:)

mIMey said...

bestnyer~~ hahahaha

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Waa bestnya Adah.... jelous tau!

M a W a D D a H said...

sop, mimey, miss mirror: memang best...:)

jom mandi air terjun..hehe

echah mashuri said...

hehe..kt sini ujannn je..nk g jeram or aiir trjun pn takottt

Encik Gorilla said...

Apsal tak ajak akuuuu...
Dah lma aku tk pakai seluar renang aku tu....

ASaDa RyutaRo said...

waaaaaa~~ memang best punya la..

kirim salam kat kawna berdua yg best tu ea.. hihi =P

ASaDa RyutaRo said...

asada kena berhempas pulas.. lama tak dtg sini, tiba2 lak macy leh mendahului sbg org paling best kat sini. uhh..

M a W a D D a H said...

echah mashuri: ujan..ujan..xley mandi air terjun..bahaya + sejuk ketor ketor...ehehe



encik gorilla: hahaha..nape xcakap nak ikut..hehe..wahh..siap ada seluar khas lagi tu untuk renang..mesti da berkarat sebab lame xpakai..hahaha..

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: memang best..insyaallah..alaa..asada mesti kenal punye diorang..kan..kan...

amboi..dia xmo mengalah langsung..:p

Zaer!! said...

wah! best la adah! ikan tu gigit cam harimau ke?hehehe..;-)

Tomato Gurl's Life said...

wah best..nak pergi jugak!!

M a W a D D a H said...

zaer: mesti la best zaer..:) kalau gigit cam harimau, dah takde dah tangan dan kaki...:p



cik tom: best..best..jommm!!!

sarah shafie said...

haha..menawan sgt kn snyuman mrs driver tu..hehe

budak hijaukuning said...

waa beznye..kt blog sy ada crita pasal tmpat riadah titi hayun kedah..bez jgk..mlawatla..:)

M a W a D D a H said...

sarah: haha..menawan dan tertawan..hihi



budak hijaukuning: :)..dtg nak melawat nie..hihi

DaWia HoNeypUtRi said...

waa..cantiknya air terjun tue;)
akak..leh ajr Dawia buat watermark?

wadud@duad said...

wah adah.. gi air terjun x gtau wadud pown..:D

satu lagi, tajuk entry gempak, ingat adah berenang dengan ikan betol2, hahahaha.. :p

M a W a D D a H said...

dawia: cantik kan air terjun tue..:) yang watermark tu, member tolong watkan pakai photoshop...adah tak reti..hihi...



wadud@duad: eh..kena gtau wadud erk..hihi...laa...betul la wadud..adah berenang ngan ikan2 kat dalam tue...ada ikan tau...:) banyak...:)

Asyi@alasyr said...

amboi adah patut senyap pun??
xmo arr nk ikut gak tersangat besh :)
cantik tol air terjun..... rasa nk terjun je skg.. ekekekek

Hairil Rizal said...

Haaaa..mcm nilah.. happy dan bersemangat!

Air Terjun Sagil? Waaahhh..lama giler tak mandi kat sana. Last time masa sekolah menengah dulu. Dah jauh beza katanya skrg ni berbanding duku...ntah bila la nak pegi...

Norasikin said...

Jom mandi di kolam air panas semulajadi pulak

Norasikin said...

Jom mandi di kolam air panas semulajadi pulak

M a W a D D a H said...

asyi@alasyr: hehe..kalu nak terjun..jomla asyi..hahaha...



hairil rizal: hehehe..time jenjalan n buat aktiviti pasti bersemangat..lalala..waahhh..lame tu xdtg..bile2 masa leh dtg..hihi



norasikin: wow..kat mane tu..hihi

Sabihah said...

patut ah mu takmo balik ganu...mu dok windu ke aku...huahuahua...

Related Posts with Thumbnails