Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Monday, August 15, 2011

Pisang kaki??

Pisang kaki??? Hurmm..Pes time dengor....Kesian ambe...hehe...

Kredit sini...

Dok try rase lagi...Nok gop try rase buoh nie...Ritu ade jalan ngan member...Jalan2 kat Tesco...Tengok..Renung gok buoh nie...Dia kata buoh persimmon...Pes time jugop dengor...Rupe2nya, buoh hok pe tule (buah yang sama, nama jer yang berbeza) jer....hehe...

Ada la jugok rasa jakun....Yer la..Dok pernoh makan lagi...kekekeke...Banyak jugak khasiat dia....

Tak paham jugok kenapa nama buah nie pisang kaki...Kenapa bukan tomato?? muahaha...



p/s: Best berbuka tadi...:) Tapi ada sedikit pembaziran...Sikit jer...Tue la...Tamak haloba...Buruk perangai....Makan jangan ikut nafsu okeh!! :p Selamat berpuasa.....

20 comments:

farhanaDr said...

Hehe.. Nenek saya suka makan buah pisang kaki ni.. Kalau balik kampung tu, mesti ade stok buah ni laa dekat dapur..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Pisang kaki? Macam pernah dgr je... tapi MM makan yg dah dikeringkan.. leper2 dia buat.. hehe buah yg sama ke Adah?

M a W a D D a H said...

farhanaDr: yeke...nape saya xpernah makan...ruginyer...h



miss mirror: ntah la sama ker tak...hehe..adah ni yang basah ni pun tak pernah makan, apatah lagi yg dah dikeringkan...hihi

padin said...

kih3 pisang kaki ni sedap jugak, ade rasa masam2 sikit.. buah dia ada jugak yang gelap sikit dah macam warna manggis gitu hee

M a W a D D a H said...

padin: masam2 ea rse die...ada rasa macam buah pisang yg lain x? hihi.. ooo..ade warna gelap..alaa...xtahu...hehe

qellissa said...

Heran kan Adah..kenapa nama dia pisang kaki sedangkan dia xde kaki pun dan bukan dalam kategori pisang..hihihi

bunga said...

xpernah tau ni..hehee...

Aniz said...

erkkkk pisang kaki??????? buah apa tuuuu...sangat terkejut lagi mengejutkan....

Keyyah said...

research lalu erk..tq adoh blanja td..ngeeee...eh smlm...

M a W a D D a H said...

qellissa: tau xper...tercari2 gak mane kaki die...hehehe..rse unik jer buah nie...hihi



bunga dan aniz: yeayy...ada lagi orang lain xtahu selain adah...xder la adah jakun sorang2...hehehe



keyyah: wat lalu...hihi..okies, no prob.

Siti Arfah said...

Owh. Sy pn br 1st time dgr pisg kaki neh. hehe

Prince Halilintar said...

lah adah baru taw ke..prince pon baru taw..hahaha

Sabihah said...

Aku xpenoh makan gok pisang kaki ni..tp aku kenal lama doh..hehehe

M a W a D D a H said...

siti arfah: hehehe..kita serupa..kikikik..



prince halilintar: hahahaha...same ler...kuang3x..xde la adah malu sorng2...kakakaka...



sabihah: oloh..mu kira advance sikit la dari aku...hihi

zati embong said...

haha,ayah jat pernah offer.tp jat tgk dgn muka pelik.

adah msuk je page dia adah,pastu klik kat link nk doodle.free je tau,just buat entry psal blog dia je.

Dawia.Honeyputri said...

serius baru pertama kali juga dengar..
lain tempat lain nama kan ;)

si para para said...

hehe kita serupe..base darat.hehe

nampk macam tomata..tapi pisang.pelik kan..

Tukang Karut said...

pisang tangan pernah dengar?

M a W a D D a H said...

zati embong: nape jat buat muka pelik?? kekeke..sbb nama ker...hihi..
ooo yeke...insyaallah akan diterjah..hihi



dawia: sama la kite..pes time dengor...hihi



si para para: haha..base darat..lame xdgr perkataan tue...haha...



tukang karut: dop...ada ker? :p

Edy Zaidi said...

1st time gak dgr pisang kaki..pelik je nama..huhu

Related Posts with Thumbnails