Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Saturday, July 30, 2011

Ramadhan...Kita bertemu lagi...:)

Salam pagi semua...:)

Moga semuanya sentiasa ceria2 selalu ya...:) Tau2, korang semua memang ceria...Hehehehe...

Ramadhan Al-Mubarak...Dah makin hampir dah ia menghampiri kita...Dan makin terasa kehangatan dia...Rasa tak lama dah kita nak berpuasa dan seterusnya menyambut raya...Aiippp...Pose dulu yer...


Oleh kerana dah makin jarang nak meng'update' di sini...Aku terlebih dulu nak ucap...

"Salam ramadhan dan selamat berpuasa ye kengkawan...Halalkan makan minum aku...Maafkan segala yang dah aku lakukan secara sengaja dan tak sengaja...0-0 ok...Jangan puasa yang yok...Pagi2 bukak periuk...hehe...Kalau yang pompuan yang dah tentu ada sebabnya, tak pe...Tapi sorok2 la skit dan jangan bagi bunyi ketung ketang kat dapur tue...Nanti jiran sebelah dengar....hehehe..Jangan makan secara terbuka sangat di tempat awam....Lebihkan amal ibadat...Lebihkan berdoa...Lebihkan baca Al-quran...Sentiasa bersedekah...Dan yang paling penting ceria-ceria selalu di siang hari...Tunjukkan yang anda gagah berpuasa...Haaa...Jangan lupa sembahyang terawikh...Bukan senang nak jumpa tue...Cari lah malam Lailatul Qada dan berdoa lah banyak2...Masa berbuka jangan makan banyak2 sangat...Nanti perut se'eh (terlampau padat ngan makanan) plak...Oh ya, satu lagi...Buat la kuih raya kalau rajin ye...Hope rajin la...."


Ecececece...Banyak betul pesanan aku...Untuk aku jugak...hehehehe...

Sebelum tu...aku nak tunjuk sesuatu kat korang...Sebelum kita berpuasa....


Bubur jagung yang sedap...First time buat, terus jadi...Suka sangat...hehehe...:) Itu nak cerita ker? kehkehkeh...

Haaa...satu lagi.....Jangan lupa niat berpuasa untuk setahun dan hari2 yer...Jangan puasa tu sia-sia jer tau....Doa lepas berbuka pun jangan dilupa....Jaga mata, jaga perbuatan....Eerrrr...Terlebih pulaks....


Akhir kata...Salam ramadhan buat semua....:) Adios amigos...Ganbate..Ganbate...Errrr...



p/s: Senyum2 selalu....:)

12 comments:

ïêmå å¢klê§ said...

salam ramadhan..
yeker sedap..
meh nak rasa sedap ke x..
huhu

Tukang Karut said...

hoho... banyaknya pesanan...

si para para said...

bubur jagung..sedap tuuuuuuu...


salam ramadhan adah...
:)

wadud@duad said...

salam ramadhan adah yang comel..:D

Mr iz said...

ye ye ye ...baiklah...he he he... terbaik bubur jagung tu...ho ho ho... selamat juga lah ye...he he he he

zati embong said...

selamat menyambut bulan rmadhan adah.bubur 2 kalau letak dlm peti ais,makan sejuk2,wa sedap..

Keyyah said...

salam ramadhan adah...ermmm niat puasa setahun??? konfius jap..hahaha..jgn marah ye adah...keyyah minta maaf byk2 ye... :p

Prince Halilintar said...

selamat menunaikan ibadah puasa,
semoga ibadah puasa pada kali ini lebih baik dari sebelumnya,
Kejarlah pahala yang berlipat kali ganda yang telah dijanjikan oleh Allah SWT

p/s: bubur jagung tu...eee..slmt tgh berpuasa..hehe

Edy Zaidi said...

selamat berpuasa...jgn ponteng2 puasa yer...hehe

Aniz said...

selamat berpuasa adah =))

alongxp said...

cik kak, url saya kat dlm bloglist awk tu url lame,saye da xpkai kakicandid.com/blog da, skang alongxp.com...

Hairil Rizal said...

SELAMAT POSE diucapkan utk Adah!!
Selamat beramal! :)

Related Posts with Thumbnails