Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Monday, October 31, 2011

Gunung Kinabalu akan ku tawan!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Salam awal pagi...Aihh..Mata ni tak mahu lena pulak sedangkan rasa mengantuk yang amat..Mungkin penangan minum neslo tadi....2 kali minum neslo hari nie...Hambikkk!. hihi..Ni bibir atas sebelah kiri ni asyik bergerak2 je nie...First time berlaku cam nie...Ada petanda baik kah? Hurm..Hope so..:)

Dalam bulan ni banyak benda kena pikir...Itu ini itu ini...Kadang2 malas..Kadang2 rajin...Kadang2 boring..Kadang2 lapor...Pebenda la yang aku merepek ni...Gedebuk...

Ok..Ok...Jom berada dalam landasan yang betul...Actually minggu lepas, aku ke Kota Kinabalu...:p. Tapi first aku nak tunjuk kat korang adalah....

Gunung Kinabalu....

Yeahh..Gambar di atas adalah gunung kinabalu...First time tengok gunung kinabalu ni rasa sangat2 la kagum...Yerla, dapat lihat keindahan gunung nie diselaputi awan...Memang indah..Rasa tak terkata...Bila tengok kat bahagian puncak gunung ni kelihatan batu-batuan...Memang rasa sangat kagum...

Rasa teringin nak mendaki gunung kinabalu tue...Larat kah aku...Mampukah...Maybe kena prepare stamina dari segi fizikal dan mental selama sebulan dulu kot...Kena joging, jaga makan ke...Nak naik gunung ni pun mestilah kena ada permit mendaki dan yang penting tiada penyakit2 tertentu...Seperti penyakit jantung, darah tinggi, lelah, kencing manis, sawan, obesiti, penyakit yang boleh disebabkan oleh keadaan sejuk, penat dan paras tinggi dan sama waktu dengannya....

Hari tu banyak tempat pergi kat KK tu...Tapi ni nak cerita pasal Gunung Kinabalu jak...hihi..Singgah la jugak sekejap kat kaki gunung nie...Pergghh..Sejuk...Ambik gambar..Posing2 sambil bermanja2 ngan tupai yang sangat jinak di situ...Comel lak tue...

Itu tangan kawan saya...

Dan masa pergi toilet, sentuh la kan air kat situ...Sejuk yang amat...Aishh..Mahunyer tak mandi kalu duk situ sebab airnya sangat lah sejuk...Macam air yang dalam peti tu...huhu....

Akhir kata, gunung kinabalu akan ku tawan kalau ada peluang, masa dan keadaan...Berdebar rasanya nak guna ayat tawan tue...hihi...



p/s: Ntah bila la boleh jejak kat puncak sana ye...

14 comments:

Aniz said...

bestnya berjalan sampai ke kk..aniz tak pernah sampai lagi....

Keyyah said...

nk g mendaki gunung 2, ajak lah keyyah..hihihi....

rutikeben said...

selamat mendaki ekekeke

Prince Halilintar said...

prince dah pernah sampai ke puncak gunung kinablu tu...mmg pengalamn yg bez dlm hidup prince..

Tukang Karut said...

ce try tdo kat kundasang... confirm tak akan mandi pagi punya!hoho...

Dee said...

kalo nk g tawan gunung jgn lupa ajak member skali..:)

M a W a D D a H said...

aniz: best..best..hehe..ade masa nanti, aniz pergi la ye..:)



keyyah: boleh je ajak..hope keyyah sudi pergi tanpa teragak2 lg..



rutikeben: ntahkan bile boleh mendaki...uhuk..uhuk..

M a W a D D a H said...

prince halilintar: pergghh..prince da sampai..cam tak percaya...(padahal jeles) hihi



tukang karut: ok ar tu..jimat air..hahaha



dee: alright bebeh..hehe

Sabihah said...

Beshnyee..bile laa aku dpt jejak kk ni...g tu xajak aku pun...huhuhu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhu bila laa moon akan dapat peluang ke KK ni.. huhu

alongxp said...

nanti nak pegi ajak saya sekali ye...hehehe

Abang Jonni said...

kak... mana menghilang?

Sabihah said...

Mane pegi sahabat sy yang sorg ni ye?huhuhu

ain dzaya said...

famili ain baru balik dari sabah..huhu

Related Posts with Thumbnails