Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Sunday, September 18, 2011

Sunday Story...

Salam and happy sunday semua...

Mesti semua orang tengah seronok cutikan...Yang ada kenduri, pergi kenduri dan yang ada open house, pergi open house...Jangan melantak banyak sangat, udah ler...hihi...


Jom dengar celotehku yang comel nie...Muehehehe...

Di sudut jantungku....

Peribahasa mengatakan...

"Menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tiada gunanya"


Orang putih kata...

"Its hard to make a decision and sometimes we make a wrong decision..But, life must go on...

Aku tahu, dua ayat di atas ni takde kena mengenapun...hehe...


Kataku...

"Argghh..Penatnya hari ni mengemas rumah dengan serentak...Basuh baju2, cadar, alas kaki, selimut, toilet, lubang jamban, mop lantai bilik, mop lantai ruang tamu, mop lantai dapur, bersih peti, sapu depan rumah, cabut rumput, lipat baju.." Penat dan lenguh hari nie...Tapi alhamdulillah lega dan puas hati bila semuanya siap.Lagipun boleh la keluar peluh sedikit sebab semuanya memang menggunakan kaki dan tangan untuk melakukan semua tu tanpa alat2 moden...All in one...


Dah petang2 cenggini, cuaca dah makin gelap...Agaknya lah, kejap lagi atau malam nanti, hujan turun la gamaknya...Asyik hujan jer sekarang nie...Dah musim tengkujuh ker? huhu



p/s: Aku bermohon pada Allah supaya melapangkan dada, memberikan ketenangan dan kesabaran pada mereka yang menerima musibah dan ujian yang bertimpa-timpa... Mungkin ada hikmah di sebalik ujian ini...Allah Maha Mengetahui...

7 comments:

zati embong said...

skrg kat kuantan pn hujan da adah.pening2 kepala jat ni.panas sgt2 sebelum hjan.huhu

Tukang Karut said...

aku tak suka musim hujan pasal banyak kerja di musim hujan!

Liefde Ain said...

JB pon asik hujan ke kak adah.. sejuk sokmo..~

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Amin... (utk part yg P/S tu). Moga segala ujian yg menimpa lebih mematangkan dan memantapkan lagi keimanan.

bunga said...

suke musim ujan..keta bersih..aaa

Prince Halilintar said...

hujan xmenentu skrg ni adah..baju prince asyik basah kene hujan je..dah bape kali basuh dah..hehe

little_teddy said...

adah aku sangat sibuk mengejar dunie.Tu dah lama tak updat blog...selamat hari raya too yea...

Yeahhh ..K la..

Weh..hari2 ulang alik melaka.Mana makanan sedap2 ek.

ada duit raya untuk aku tak?
ahahahha ahakkss.

chow!

Related Posts with Thumbnails