Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Monday, September 12, 2011

Interesting Story: Ketupat dan Lemang...

Salam semua...:)

Lama tak menjengah blog nie...Hurmm...Nak citer apa ye...Sebab takde citer yang menarik, so takde pape la yang nak diceritakan...

Oh ya...Ada...Ada...Ada citer yang menarik...Penangan raya...Berat aku makin naik...Hahaha..Tu pun nak citer...:p

Raya tahun nie, semua adik beradik balik beraya...So, sudah pasti juadah hari raya pasti lah menarik dan banyak...Antaranya adalah lemang, rendang, nasi dagang dan tak lupa juga ketupat nasi...Aku anyam sendiri tau...Muehehe...Selepas belajar ngan cikgu zaleha...Percaya tak...Haaa...Bertahun-tahun belajar menganyam, akhirnya tahun nie berjaya juga menganyam ketupat guna pucuk daun kelapa...Clap..Clap..Clap...Belajar merebus ketupat nasi tue ha...haha...Kena tunggu lama jugak la...Best apa tunggu...:p

 "Macam ni yer letak beras dalam ketupat" kata cikgu zaleha...Tapi..Aku ada buat satu kesilapan...Tak cover balik dengan penutup lepas letak beras tue...Oppss....

 Menunggu untuk direbus...

Lemang sedap...Sedang di bakar...AWAS!! hehe

Sedap woo makan...Makan banyak2...Sebab tu berat badan makin naik...Ntah lar bila dapat turun berat badan..huhu...Rasa muka ni bulat macam bola dah...Haha...Tahun nie banyak la juadah sebab semua balik beraya...Tahun depan, ntah la...Tunggu lar 2 tahun akan datang kalau nak dapat juadah yang banyak macam nie...

Lupa lak nak snap nasi dagang dan rendang...Alaaa....hehe...


p/s: Walaupun citer lama, tapi ia masih segar dalam ingatan....Gua chow dulu...Eh, tetiba rock...hihi...:)
p/s: Padahal takde la interesting story mana pun...:p

11 comments:

Brilliant Marjan said...

jujurnya sy tak penah belajar buat ketupat lagi..boleh ajarkan? =)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Adah - MM kan... kalau buat (menganyam) ketupat daun kelapa ni.. cuma pandai menganyam ketupat satay je (yg bentuk kotak 4 segi tu), nak buat yg mcm Adah buat ni (ketupat bwng nama dia), MM blom katam lg. Kira menjadik la Cikgu Zaleha tu ajar Adah.. bukan senang woo (nk ckp rock gak la dgn Adah). Hehe.

Abang Jonni said...

huhuhu... lemang memang maveles...

sarah shafie said...

aku dop penoh wt lemang kt rumoh..kena wt jgk skali, mcm best je..

bunga said...

kurang suka lemang.hehe..ketupat leh layan..hakhakha

Edy Zaidi said...

dulu belajar lama gak nak kasi pandai buat ketupat ni...dari darjah 4 kot belajar...darjah 6 baru pandai...skrg pejam mata pun leh buat...macam2 jenis lak tu...hehe

Tukang Karut said...

hoho... tak nak buat open blog ke?

Prince Halilintar said...

prince bakar lemang pandai la..anyam ketupat xpandai..hihi

wadud@duad said...

wow wadud pon ada wat lemang
nanti me kongsi yah
hehehe
berat dah nek?
huuuu

si para para said...

adah.. raya tak datang pun rumah...hehe

Wanita2u said...

Salam mesra. :)
Kak Fash nak ajak join giveaway dari Wanita2u. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Main website : www.wanita2u.com

Related Posts with Thumbnails