Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Thursday, February 28, 2013

Dark Chocolate..

Dalam banyak2 coklat, coklat apa yang korang suka makan...Yang korang addict sangat la kan...
Kalau Adah la, Adah sekarang dah suka makan 'dark chocolate'.  Penangan daripada Kak Ja (duk sebelah je nie)..hehehe..



Dulu2 asalkan nama coklat jer, Adah main rembat je la...Tak tengok dah dark coklat ker, blue coklat ker, pink coklat ker...kekekek...Tapi lepas makan baru tau kesedapannya even though dark chocolate ni ada rasa pahit sikit...Lagipun dark chocolate ni tak manis sangat macam coklat2 yang lain...Like it..:) Terus melekat tau..Adah ada baca kat mana ntah, tak berapa nak ingat sangat..Yang coklat nie sesuai untuk mereka yang diet jugak.

Untuk kesihatan, dark choclate jugak bagus:
1) Hati
2) Otak
3) Bantu mengawal gula dalam darah
4) Antioksidan
5) Dan juga kaya dengan mineral dan vitamin.

Sumber: http://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/healthy-eating/6-health-benefits-of-dark-chocolate.html#b


p/s: Rajin plak aku cari info pasal coklat nie...;p



2 comments:

krole said...

krole lak suke white coklat...lemak2 gtu ngeee~

Nur Emilya said...

Coklat menenangkan ;)

Related Posts with Thumbnails