Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Wednesday, January 30, 2013

Cara mengapungkan diri dalam air

Macam mana ye nak mengapungkan diri dalam air nie...Mesti ada sesetengah mereka yang nak berenang tu cuba untuk mengapungkan diri dalam air before go to the next step.  Kan...

Sementara aku mood in water and swimming ni, boleh la aku bagi sedikit tips2 nya berdasarkan pengalaman dan keyakinan aku sendiri.  Hope ia sedikit membantu korang yang ada semangat untuk berenang dan main air nie...


Gambar di atas adalah kolam renang dekat kondo aku menginap...:) Swimming with my Hud Hud, Huda..hehe

Ok, korang angkat kedua belah tangan ketepi..Macam depa tangan la..Dua2 tangan tau.  Pastu baring atas air dengan menaikkan kedua belah kaki.  Tapi pastikan paras air dengan badan seimbang dan yang paling penting turunkan telinga ke dalam air kolam @ laut untuk mendapatkan kestabilan dan keseimbangan dalam air. Tenang dan rileks.  Then bila dah stabil, boleh la korang mengayunkan tangan dan berenang la..Apa lagi kan..:)

Ok, done. Korang mesti success kan..Tahniah dan gud luck for the further step..:)



p/s:  Aku akan berwajah baru...:)

1 comment:

Sabihah said...

aku bleh terapung je adah...berenang always fail...hihihihi

Related Posts with Thumbnails