Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Sunday, June 17, 2012

Hati dan Minda...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Apa khabar semua? Hope semua ceria2 lah ye walaupun banyak benda untuk difikirkan, banyak masalah untuk di 'settle' kan, banyak itu, banyak ini...Hidup ini perlu diteruskan...Ya, perlu diteruskan...Cuma kita ni berada di takuk lama atau tak...Nak 'move' atau tak...Nak berubah atau tak..Bergantung pada kita sendiri...Kena tahu keupayaan kita sendiri...Kadang2 kita tahu yang kita ni perlu berubah, perlu lebih berdaya maju...Cuma kadang2 kita tak tahu nak buat keputusan macam mana..Tak tahu baik dan buruknya...Tak tahu dan tak tahu...Nie lah masalahnya...Dusshhh!!! Amek wuduk, amek al-quran, pergi baca dan selami...

Kata orang, setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya...Kejadian2 yang kita alami hari2 ada yang kita suka dan ada yang kita tidak suka...Kadang2 kita rasa 'blur'...Nak suka kah...Nak tak suka kah...Nak terima kah..Atau tak kah...Even kalau benda tu dah berlaku..Kita tak boleh menolak..Tak boleh menidakkan...Kita kena terima walaupun terpaksa...Cuma hati kita, kita kena pujuk hati kita jika hati kita terluka dan tercalar walaupun sedikit...Terima lah dengan hati yang terbuka...Moga ada kebaikan di dalamnya...

Benci..Bersalah...Takut...Buntu...Pasti semua orang rasai...Serba tak kena...Dalam hati "Apa patut aku buat nie"...Pasti ada perasaan nie...Setiap orang...Hurmm..Bulatkan hati...Buat muka seposen...Hadapi...Hadapi..Hadapi...Jangan terlalu bermain dengan hati yang tersembunyi...Ntah betul ntah ke tak kata hati...Dan kadang2 ia perlu diluahkan untuk ditenteramkan..Untuk dikongsi..Supaya ada jalan penyelesaian...Hati baik, baik lah..Hati buruk, gelap lah diri...


Kesimpulannya: Hati perlu baik!! :) Euro 2012 now... Errrr...


P/s: Aku suka lagu nie: Terukir di bintang dari Yuna...:)



2 comments:

Cik Rongoks said...

btol tu, kadang2 kita perlu luahkan apa yg kita rasa baru la rasa tenteram sikit :)

Myra Jay said...

Setiap dugaan ada hhikmahnya, jikmah atas kesabaran kita..

Related Posts with Thumbnails