Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Monday, April 2, 2012

Sapa suka berkawan...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Aishhh..Lamanya rasa tak menaip2 kat blog nie...Hai..Apa khabar semua..kekeke...Permulaan salam di bulan 4 2012.

Banyak jer rasa nak cerita kat sini.  Apa yang nak di cerita tu dah lupa bila dah tak catit..Tapi bila dah lama tak bukak blog ni rasa macam dah reti plak nak buat ayat..Hahaha...

Macam2 dah berlaku...Huhuhu...Pengalaman mengajar erti hidup.  Kita perlu lah berhati2 dengan perkara2 yang lepas yang buat kita sakit hati, benci dan semua lah...Kena redha atas ketentuan-Nya...Dan kadang2 kawan pun kita tak boleh percaya bulat2 sebab kadang2 dia tikam kita dari belakang...Cakap itu, ini dan apa semualah..Padahal benda tu semua tipu belaka...Huhhh...Kalau kita berkawan dengan kawan yang baik, baik la kita..Kalau berkawan dengan kawan yang buruk, buruk la kita...So, kalau terkena dengan yang suka menipu, beringat2 lah...

Mungkin tuhan nak menguji kita..Dan suruh kita berfikir..Kita lah yang perlu meningkatkan kesabaran dan berserah segalanya...Ya..Mungkin kejadian tu amat pahit bagi kita..huhu...Tapi tu la...Dan mungkin ada hikmah di sebalik apa yang berlaku...Mungkin kebaikan dan hikmah tu tak nampak dan datang sekarang..Mungkin suatu hari nanti, kita boleh nampak...

Berharap jalan2 yang kita pilih diredhai oleh-Nya dan ada keberkatan-Nya....

5 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ya Allah... lama betul Adah menghilang. Jgn2 nama MISS MIRROR pun dia dah tak ingat lg. :D

M a W a D D a H said...

miss mirror: hehe...masih ingat lagi kt miss mirror...hehe..:)

fariha said...

kawan yang suka tikam belakang ni bsepah je atas muka bumi ni.sama gak kawan yang suka amik kesempatan kat kita. penah ade sorang kawan ni suka amik kesempatan kat fariha, last2 bila fariha try to tell her not to do that again, dia leh kenakan fariha balik.ape la nasib..

Intan Suraya said...

ello??
hehe.. lame tul x update blog ye..
intan pn same..^.^

ain dzaya said...

eloo..elo..lama tak hupdate belog...kesian belog nie sorang2..^^...

kawan..tak selamanya kita kekal berkawan..ada kalanya dia akan pergi jugak...then
bukan senang nak cari kawan yang baik..sebab tu kite kene berkawan dengan semua orang..
at least, bila kawan kita pergi, kita masih lagi ada penganti yg mungkin lebih baik dari kawan kita dulu....berkawan biar beribu :)

Related Posts with Thumbnails